Our Cartoon President on parodinen animaatiosarja presidentti Trumpista HBO Nordicilla - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Uusi animaatiosarja piruilee Trumpille: ”Meillä on presidentti, jolla on sarjakuvahahmon persoonallisuus”

Our Cartoon President -parodiasarja kuvaa Valkoisen talon sekavaa arkea.

Our Cartoon President -parodiasarja kuvaa Valkoisen talon sekavaa arkea.

Julkaistu: 9.2.2018 7:10

Our Cartoon President saa ensi-iltansa HBO Nordicilla maanantaina. Tässä viikon kiinnostavimmat netti-tv-uutuudet: kotimaisia suosikkileffoja, brittiepookkia...

Our Cartoon President, maanantaista 12.2. alkaen HBO Nordic

Uusi 10-osainen animoitu parodiasarja Our Cartoon President seuraa Donald Trumpin ja tämän perheen ja avustajakunnan seikkailuja Valkoisessa talossa.

Tapahtumat sarjakuva-universumissa sijoittuvat Trumpin hallinnoimaan Valkoiseen taloon ja presidentin ”valeuutisten” täyttämään tyypilliseen työpäivään. Osansa tapahtumissa saavat niin hänen lähipiirinsä kuin puolueiden keskushenkilöt ja mediakin.

Donald Trump seikkailee nyt myös häntä parodioivassa animaatiosarjassa.

Donald Trump seikkailee nyt myös häntä parodioivassa animaatiosarjassa.

Sarjan vastaavana tuottajana toimii moninkertainen Emmy-voittaja Stephen Colbert, joka on tuttu The Late Show with Stephen Colbert -talk show’sta. Uusi animaatiosarja onkin seurausta talk show’n osiosta, jota sama animaattori Tim Luecke on tehnyt.

Animaatiosarjan pääkäsikirjoittaja R.J. Fried perusteli sarjan tekoa Los Angeles Timesin haastattelussa:

– Meillä on presidentti, jolla on sarjakuvahahmon persoonallisuus, joten paras maailma käsitellä presidenttiä koomisesti on piirretty.

Heidi Köngäksen suosikkielokuvia

Kaarina Hazard on suosikkielokuvan Liian paksu perhoseksi pääroolissa.

Kaarina Hazard on suosikkielokuvan Liian paksu perhoseksi pääroolissa.

Liian paksu perhoseksi, Yle Areena

Vuonna 1998 peräti 1,5 miljoonaa katsojaa seurasi eteläpohjanmaalaiseen kyläkauppaan sijoittuvaa lämminhenkistä rakkaustarinaa isokokoisesta Kaisusta (Kaarina Hazard) ja hintelästä Ernistä (Mika Nuojua). Sisko Istanmäen romaani Liian paksu perhoseksi tunnettiin toki entuudestaankin hyvin, koska se oli ollut kolme vuotta aiemmin Finlandia-palkintoehdokkaana.

Tv-sovituksen ohjasi Heidi Köngäs. Areenan tuli torstaina kuusi muutakin Köngäksen ohjaamaa elokuvaa: Viimeinen ilta (1987), Suklaasydän (1991), Gabriel (1996), Luokkajuhla (2002), Varpuset (2005) ja Virginie (2009).

Niiden lisäksi katsottavissa ovat myös Köngäksen ohjaamat tv-sarjat Pilat palat pois (1986), Hellapoliisit (1989), Heikompi astia (1993), Rakkauden jano (1995) ja Tauno Tukevan sota (2010).

Valloittavaa brittiepookkia

Minisarjan pääosia näyttelevät Matthew Macfadyen ja Hayley Atwell.

Minisarjan pääosia näyttelevät Matthew Macfadyen ja Hayley Atwell.

Howards End, draamasarja (4 jaksoa), maanantaista 12.2. alkaen C More

Meillä E. M. Forsterin 1910 ilmestynyt romaani tunnetaan paremmin käännösnimellä Talo jalavan varjossa – varsinkin kun siitä 1992 tehty elokuva toi pääosa-Oscarin Emma Thompsonille. Uusi neliosainen minisarjasovitus luotaa brittiläistä luokkayhteiskuntaa: on varakkaat Wilcoxit, matalaan keskiluokkaan kuuluvat Bastit ja heidän välissään Wilcoxeja ihailevat Schlegelit.

Pääosissa nähdään Hayley Atwell, Matthew Macfadyen ja Tracey Ullman. Käsikirjoituksen Hettie Macdonaldin ohjaamaan minisarjaan on tehnyt Kenneth Lonergan, joka voitti oman Oscarinsa Manchester by the Sean (2016) käsikirjoituksesta.

Islantilaista rikosjännitystä

Stella Blomqvistia näyttelee kuusiosaisessa sarjassa Heida Reed.

Stella Blomqvistia näyttelee kuusiosaisessa sarjassa Heida Reed.

Stella Blomqvist, rikossarja (6 jaksoa; 2 jaksoa perjantaisin), Viaplay

Etsivä ja kohtalokas nainen eli femme fatale samassa paketissa – näin Stella Blomqvistin määrittelee islantilaisen rikossarjan pääkäsikirjoittaja Jóhann Ævar Grímsson.

– Hänellä on joustava moraali, hän on älykäs, hän on häikäilemätön, hän on hyvin sukkela sanoissaan, Grímsson kuvaili Variety-lehden haastattelussa.

Hän on myös asianajaja. Ensimmäiseen, 1997 ilmestyneeseen Stella Blomqvist -romaaniin perustuvassa tarinassa Blomqvist puolustaa pikkurikollista, jota syytetään Islannin pääministerin sihteerin murhasta.

Pääroolissa nähdään Heida Reed, joka tunnetaan myös Poldark-draamasarjan Elizabethina.

Kuusiosaiseen sarjaan liittyy juonen lisäksi toinenkin mysteeri: vaikka romaaneja on ilmestynyt jo kahdeksan, kirjailijan henkilöllisyyttä ei vieläkään tunneta.

Sitä eivät tienneet edes sarjan tekijät.

– Romaanin kirjoittaja todellakin antoi meille paljon vapauksia työstää Stella Blomqvistin hahmoa sarjaa varten, Grímsson letkautti Varietylle.

– Ajattelen kirjailijan olevan mies, mutta tosiasiassa minulla ei ole siitäkään mitään hajua!

Tuoreimmat osastosta