Iina Kuustonen palasi töihin äitiyslomalta – kuvaa Lapissa megasarjaa: ”Varoitettiin kovista kuvausolosuhteista” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Iina Kuustonen palasi töihin äitiyslomalta – kuvaa Lapissa megasarjaa: ”Varoitettiin kovista kuvausolosuhteista”

Kuvituskuva
Julkaistu: 7.2.2018 12:54

Iina Kuustonen palasi äitiyslomalta töihin kuvaaamaan suomalais-saksalaista tuotantoa. Mukana kuvauksissa ovat puoliso Sebastian Rejman ja parin reilun vuoden ikäinen poika.

Action! kovaääninen huuto katkaisee hiljaisuuden.

Iina Kuustonen, 33, ja Maximilian Brückner, 39, astelevat kohti poliisiautoa, joka on parkkeerattu kuvitteellisen Arctic resort -nimisen hotellin pihalle. Taustalla kohoavat Lapin jylhät näkymät.

Kyse on Elisa Viihteen alkuperäissarja Ivalon kuvauksista. Ivalo (Arctic Circle) on kansainvälinen jännityssarja, joka on Elisa Viihteen tähän mennessä mittavin alkuperäissarjatuotanto. Kymmenosainen rikossarja toteutetaan suomalais-saksalaisena yhteistuotantona ja se on ehtinyt kerätä jo kansainvälistäkin huomiota.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat Suomen Lappiin ja sitä kuvataan Inarin ja Utsjoen lumisissa maisemissa ja kovissa pakkasissa.

– Mä tulin mukaan tähän jo tosi aikaisessa vaiheessa, ja mua varoitettiin, että kuvausolosuhteet tulevat olemaan kovat. Ohjaaja Hannu Salonen halusi, että kuvissa on oikeasti kylmä ja hengitys höyryää ja se kylmyys todella näkyy. Ja niin on kyllä tehnytkin. Nyt oli vasta toinen kuvauspäivä Lapissa ja tuntuu, että on jopa lämmin, kun ei ole tuullut kuten ensimmäisenä päivänä, Iina nauraa.

Kuvituskuva

Nainen on kuitenkin tottunut Lapin-kävijä eikä säikähdä pienestä.

– Olen lapsesta asti käynyt vuosittain lautailureissuilla Lapissa, ja rakastan tätä seutua. Eli ei tämä mikään täysin extremejuttu ole.

Iina Kuustonen on ollut pitkään poissa tuotannoista ja lavoilta, sillä hän on ollut äitiyslomalla ja kotona perheensä kanssa. Kovin pitkiä aikoja hän ei kuitenkaan ole erossa reilun vuoden ikäisestä pojastaan tai puolisostaan Sebastian Rejmanista.

– Nyt oli sellainen sopiva aika palata töiden pariin. Viimeksi olin mukana Sykkeessä ja siitäkin on jo paljon aikaa.

– Tämä rooli oli sellainen, minkä oikeasti halusin tehdä, ja en mä muuten olisi raaskinutkaan olla pois kotoa, näyttelijä toteaa ja paljastaa, että myös hänen perheensä on mukana pohjoisessa koko kahden ja puolen kuukauden ajan.

Ivalossa Iina näyttelee naispääosaa, paikallispoliisi Nina Kautsaloa. Iina kertoo, että hänen hahmonsa on hyvin erilainen kuin hän itse.

– Nina on saanut sotilaskoulutuksen ja hän osaa taistella. Itse harrastan joogaa enkä ollut ikinä ennen edes pitänyt asetta kädessäni, näyttelijä kertoo.

– Tämä on oikeasti vahva naispäärooli, jonka ympärillä todella tapahtuu paljon kaikenlaisia asioita, ja joka on kaiken keskiössä. Nina on vahva toiminnan nainen, itse olen paljon pehmeämpi.

Kuvituskuva

Sarjan miespääosassa nähdään saksalaisnäyttelijä Maximilian Brückner. Hän esittää saksalaista virologia Thomas Lorenzia, joka määrätään Lappiin poliisin avuksi tutkimaan hengenvaarallisen virustartunnan saaneita.

Kuvaukset ovat tuoneet Maxin ensimmäistä kertaa Suomeen, mutta hän kertoo olevansa täysin rakastunut Lappiin.

– Olen maalaispoika ja ulkoilmaihminen. Olen ehkä parempi hiihtämään kuin kävelemään, hyväntuulinen mies nauraa.

– Täällä on aivan mahtavaa. Kylmäkään ei haittaa, se on pukeutumiskysymys.

Yhteen asiaan mies kuitenkin hieman pettyi saavuttuaan paikan päällä Saariselälle.

– Oli upeaa, kun kaikkialla oli pimeää ja asutustakin on todella harvassa. Mutta luulin, että täällä on vuoria! Olen tottunut laskettelemaan suuremmissa mäissä.

  • IS seurasi Ivalo-sarjan kuvauksia Lapissa: