Katso nämä netistä: Seksikäs-Suklaa supisuomalaisena – vitsailua suomalaisuuden stereotypioilla - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Katso nämä netistä: Seksikäs-Suklaa supisuomalaisena – vitsailua suomalaisuuden stereotypioilla

Dosdela ja Seksikäs-Suklaa leikittelevät stereotyypeillä.

Dosdela ja Seksikäs-Suklaa leikittelevät stereotyypeillä.

Julkaistu: 2.2.2018 15:15

IS:n tv-toimitus valitsi viikon kiinnostavimmat katsottavat suoratoistopalveluista. Mukana ruotsalaisen Hollywood-tähden jännityssarja Netflixillä. Tulossa on myös stailausklassikon paluu.

Supisuomalaiset, to 1.2. alkaen Elisa Viihde Aitio

Neliosaisen sarjan nimi on vahvan itseironinen, kuten tarinan lähtökohtakin: kun luvattu levysopimus kariutuu, Kelan virkailija passittaa tubetähdet Seksikäs-Suklaan eli Luyeye Konssin ja Dosdelan eli Hanad Hassanin kurssille tutustumaan suomalaisuuteen. Ydin suomalaiseen sielunmaisemaan löytyy tanssilavoilla, jääkiekkokaukalossa ja suomalaisen luonnon helmassa.

Faktaa ja fiktiota sekoittavissa, varttitunnin pituisissa jaksoissa kaksikko koheltaa, haastattelee muita sekä vitsailee suomalaisuuden ja maahanmuuttajien stereotypioilla.

  • Alla sarjan traileri:

Ensimmäisen jakson vieraina ovat tubettajat Jaakko Parkkali ja Arttu Lindeman. Myöhemmissä osissa kaverukset päätyvät ainakin vapaaottelija Makwan Amirkhanin ja urheilulegenda Juha Miedon pakeille.

Ruotsalaistähden jännärisarja

Altered Carbon – Muuntohiili, pe 2.2. alkaen Netflix

Synkkään tulevaisuuteen sijoittuva näyttävä tieteissarja saa tänä keväänä ainakin scifin ja kovaksikeitettyjen rikostarinoiden fanit ruudun ääreen.

Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman) on kovaksikeitetty etsivä.

Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman) on kovaksikeitetty etsivä.

Richard Morganin palkittuun Muuntohiili-romaaniin perustuvassa juonessa varakas liikemies Laurens Bancroft herättää Takeshi Kovacsin henkiin ja palkkaa tämän selvittämään Bancroftin omaa murhaa.

Kovacsia näyttelee ruotsalaistähti Joel Kinnaman, joka Johan Falk -poliisifilmien ja Rahalla saa -rikoselokuvien jälkeen on tehnyt komeaa uraa Yhdysvalloissa – muun muassa rikossarjassa Jälkiä jättämättä ja Netflixin omassa poliittisessa draamassa House of Cards.

Sillä silmällä -sarjan paluu

Queer Eye, ke 7.2. alkaen Netflix

Vuonna 1998 Yhdysvalloissa alkoi tilannekomediasarja Will & Grace. Samoihin aikoihin syntyi monia muitakin suosittuja tv-sarjoja, joissa homohahmot olivat keskeisiä – mutta ei missään niin alleviivatusti kuin vuosina 2003–2007 tehdyssä stailaussarjassa Sillä silmällä eli Queer Eye for the Straight Guy.

Uusi Fab Five: Karamo, Jonathan, Tan, Antoni sekä Bobby.

Uusi Fab Five: Karamo, Jonathan, Tan, Antoni sekä Bobby.

Will & Gracen tavoin Sillä silmällä toi homohahmot osaksi heteroidenkin arkikeskusteluja: homoudesta tuli television ansiosta osa valtavirtaa.

Will & Grace -sarja palasi uusin jaksoin jo viime syksynä. Nyt on Sillä silmällä -sarjan vuoro.

Netflixin uudessa Queer Eyessa on tuoreet päähenkilöt ja uusi tapahtumapaikka – New Yorkin sijaan Atlantan Georgia ja sen lähiympäristö – mutta perusidea on sama.

Viisi homoeksperttiä eli Fab Five pestataan antamaan tyyli- ja elämäntapaneuvoja miehille ja naisille, joiden kulttuuritausta ja kokemusympäristö on jotain ihan muuta kuin heillä itsellään.

Kuulostaa yhä valtavan stereotyyppiseltä, mutta homouden korostamisen tavoitteena onkin keskustelun virittäminen: tekijät lupaavat puheiden sivuavan muun muassa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

Tuoreimmat osastosta