TV & elokuvat

Tänään tv:ssä: Palkittu brittidraama pettämisestä alkaa: ”Ihmisiä yhdistää pelko petetyksi tulemisesta”

Julkaistu:

tänään tv:ssä
Psykologinen brittisarja Doctor Foster tutkii kuinka epäilys miehen uskottomuudesta ajaa vaimon vainoharhaiselle tutkimusretkelle. Sarja on ollut hitti Britanniassa.
Doctor Foster, keskiviikkoisin 31.1. alkaen TV1 klo 21.35

BBC:n draamasarja Doctor Foster (2015–) on Isossa-Britanniassa voittanut palkintoja, muun muassa parhaan uuden draamasarjan BAFTAn. Sen päätähti, Gemma Fosteria näyttelevä Suranne Jones, voitti samoissa kemuissa parhaan naisnäyttelijän palkinnon.

Sarjan alkaenssa Gemma Fosterin elämä on päällisin puolin täydellistä: nelikymppisellä lääkärillä on haastava työ ja ihana perhe. Kaikki kuitenkin musertuu, kun Gemma alkaa epäillä miestään pettämisestä.

Pian Gemma kuitenkin huomaa tutkivansa miehensä kännykkää ja käyttäytyvänsä muutenkin mustasukkaisesti. Vähitellen Gemman käytös karkaa käsistä, ja hän alkaa vainoharhaisesti etsiä todisteita miehensä epäillystä salasuhteesta.

Ja mitä tapahtuukaan, jos epäilykset käyvät toteen? Mitä petetty vaimo tekisi: kostaisi, ottaisi eron vai molempia?


Sarja aiheutti paljon keskustelua Britanniassa. Sen mustasukkaisuuden ja uskottomuuden teemat vetosivat ihmisiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jones kertoi BBC:lle, että sarja vetoaa katsojiin, koska he pystyvät samastumaan päähenkilön pelkoon.

– Ihmisiä yhdistää pelko petetyksi tulemisesta ja pelko siitä, ettei ole rakastettu. Luottamus on asia, jonka kanssa kaikki joutuvat painimaan. Jokainen haluaa tuntea rakkautta ja luottamusta suhteessa kumppaniin, ystäviin ja kaikkiin rakkaisiinsa. Kun draama käsittelee näitä aiheita, ihmiset samastuvat välittömästi. Siksi perhe- ja muut ihmissuhdedraamat toimivat niin hyvin, jos ne on tehty oikein.


Suranne Jones tuli raskaaksi kesken kuvausten. Hän kertoi Marie Clairelle, että hänen oli helpompaa hypätä rankkaan rooliin, koska hänen oma parisuhteensa voi niin hyvin.

– Onneksi elämäni oli onnellisessa jamassa kuvausten aikana. Voitteko kuvitella miten kauheaa olisi ollut näytellä Gemmaa, jos minulla olisi ollut epäilyksiä oman parisuhteeni tilasta. Se olisi ollut hirveää.


Mike Bartlettin kirjoittamasta psykologisesta brittisarjasta nähdään viiden jakson ensimmäinen tuotantokausi. Heti perään esitetään toisen kauden viisi jaksoa.

Sarja on ollut vuodesta 2016 asti katselussa Netflixillä.

Kolmannesta kaudesta on liikkeellä vasta huhuja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt