Naapurilähiö-tv-sarja oli ilmiö 70-luvulla – Löytyikö sinunkin kotoasi tämä ryijy tai aamutakki?

Julkaistu:

nostalginen tv-sarja
Naapurilähiö edusti 1970-luvun suomalaista kaupunkielämää. Sarjan kampaukset, vaatteet ja sisustustuotteet ovat muistomatka 70-luvulle – katso nostalgiset kuvat!
Naapurilähiö (1969–1976) oli ilmiö 1970-luvun Suomessa. Se oli eräällä tavalla Kotikatu-sarjan (1996–2012) edeltäjä ja aikansa suosituin tv-sarja, jossa oli mukana niminäyttelijöitä sekä nousevia kykyjä: Keijo Komppa, sittemmin Uunon appena tunnettu Tapio Hämäläinen, Helena Haavisto, Harriet Finne ja Hilkka Helinä olivat suomalaisten tv-suosikkeja. Debyyttinsä näyttelijänä teki 11-vuotias Susanna Haavisto.


Parhaimmillaan MTV3:n Naapurilähiön tapahtumia seurasi lähes kaksi miljoonaa suomalaista. Kotimaisessa draamasarjassa seurattiin kuvitteellisessa Helsingin Katajamäessä asuvien Lieslahden ja Sarpamaan perheiden elämää.


Vaikka kyseessä oli perhesarja, siinä käsiteltiin myös yhteiskunnallisia asioita, enemmän kuin esimerkiksi Me Tammelat -sarjassa.

– Naapurilähiö kuvasi aikansa urbanisoitunutta suomalaisuutta. Sarjan valtti oli, että sen ihmiset koettiin tavallisiksi, konstailemattomiksi suomalaisiksi, muisteli Ilta-Sanomille 1997 Harriet Finne, joka näytteli Mervi Lieslahtea.


Katsojat rakastivat Naapurilähiötä, mutta usein se oli kriitikko Jukka Kajavan hampaissa. Hän moitti Helsingin Sanomissa sitä luomukseksi, jossa näyttelijät toistelevat väsyneinä repliikkejään. Kajava piti sarjaa pinnallisesti kirjoitettuna, eikä se hänen mukaansa puuttunut lähiöiden oikeisiin ongelmiin.


Sarjan käsikirjoitti Toini Vuoristo, ja ohjasivat Peter Finnilä ja Jussi Tapola. Sarjaa kuvattiin muun muassa Helsingin Siltamäessä, ja sitä tehtiin 156 jaksoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt