TV & elokuvat

Tarja Smura muistelee huvittuneena missivuotensa kohua – pikaromanssi Renny Harlinin kanssa päätyi otsikoihin: ”Se oli sitä aikaa”

Julkaistu:

Kaunis elämä
Ex-missit kertovat uudessa tv-ohjelmassa missivuodestaan ja elämästään sen jälkeen.
AVA-kanavalla alkava Kaunis elämä -sarja kokoaa takavuosien missit yhteen Vanajanlinnaan, jossa he puhuvat suunsa puhtaaksi. Vuoden 1993 Miss Suomi Tarja Smura päätti lähteä Kaunis elämä -ohjelmaan mukaan mietittyään kutsua hetken.

– Minulla oli oma kriteeristö, että ohjelman pitää olla hyvähenkinen ja arvopohjaltaan kestävä. Sen pitää olla omalla tavalla arvokkaasti tehty ohjelma ja sitä se kyllä olikin. Otin tämän uutena kokemuksena, Smura kertoo.

Kaunis elämä muistuttaa muusikoiden Vain elämää -sarjaa, jossa jokainen päivä on omistettu yhdelle henkilölle. Smuran mukaan päivät olivat niiden missien näköisiä.

– Teemat vaihtelevat laidasta laitaan, tosin on joitain asioita, jotka nousevat toistuvasti esiin. Sitten on jokaisen elämän käännekohtia iloineen suruineen, ex-missi kuvailee.


Ohjelmassa käydään läpi jokaisen missivuosi. Mielenkiintoista Smuran mukaan on, miten jokaisen elämä on lähtenyt missivuoden eri suuntiin. Julkisuudessa nähdyistä naisista oppi uutta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– En tuntenut muista ketään, paitsi Lolan (Odusoga) kanssa ollaan jossain juhlissa törmätty. En tee yleensä mielikuvia vaan pyrin antamaan jokaiselle ihmiselle mahdollisuuden. Kaikkia odotin todella innolla, kukaan ei tuottanut pettymystä.

Smura muistetaan räväkkänä missinä. Kun Smura lähti missivuonnaan muutamaksi viikoksi elokuvaohjaaja Renny Harlinin matkaan, tempauksesta syntyi suurikin kohu.

Lehdistössä kirjoitettiin paljon Smuran ja Harlinin suhteesta sekä erosta. Lisäksi huhuja oli liikkunut siitä, että parikymppinen nainen oli käyttänyt alkoholia ja roikkunut komeiden miesten kainalossa.

– Olen nuori ihminen – eikö olisi aika kummallista, jos en kävisi joskus ulkona ja tanssimassa. Sitä paitsi olen juonut vain lasin, pari viiniä ja seuralaiseni on ollut oma veljeni, Smura totesi Ilta-Sanomien haastattelussa napakasti.


Itsevarmuus kumpuaa pohjoiskarjalalaisista juurista. Hyvä kotikasvatus antoi itseluottamusta. Smura sanoo, ettei halunnut esittää missinäkään muuta kuin todella on.

– Kun tulee nopealla rytikällä julkisuuteen, on pakko tehdä itselle selväksi, miten siinä on. Päätin, että olen sellainen kuin olen. Jos lähden esittämään jotain, ei kukaan sitä jaksa, minä ainakaan. Ei elämä ole sitä varten, että muita miellytetään, vaikka käytöstavat toki pitää olla.

Sosionomiksi kouluttautunut Smura käytti julkisuutta puhuakseen myös esimerkiksi vanhusten oloista ja köyhyydestä.

Vaikka pikasuhde Renny Harliniin oli kohu aikoinaan, loppujen lopuksi se oli vain pieni yksityiskohta Smuran elämässä.

– Ehkä se siihen aikaan oli kauhean suuri juttu medialle, mutta se on nuoren naisen elämässä pieni episodi. Jälkikäteen on miettinyt, mikä siinä oli niin ihmeellistä. Se oli sitä aikaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt