TV & elokuvat

Tuntemattoman sotilaan kansainvälinen versio tulee esitykseen Suomessa – 45 minuuttia lyhyempi elokuva

Julkaistu:

elokuvat
Tuntemattoman sotilaan kansainvälisille markkinoille tehty versio ilmestyy perjantaina teattereihin myös Suomessa.
Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan kansainvälinen leikkausversio tulee levitykseen myös Suomen elokuvateattereihin perjantaina 19. tammikuuta. Ulkomaille suunnattua lyhyempää versiota esitetään varsinaisen alkuperäisen teoksen rinnalla valikoiduissa elokuvateattereissa eri puolilla Suomea.

Kansainvälinen versio on pituudeltaan kaksi tuntia ja 13 minuuttia. Suomessa elokuvateattereihin viime lokakuussa ilmestyneen alkuperäisversion pituus on kaksi tuntia ja 59 minuuttia.

– Halusimme tehdä kolmetuntista suurelokuvaa tiiviimmän version nimenomaan ulkomaan levitykseen. Tuntematon sotilas on erityislaatuinen ja hyvin tuttu monille suomalaisille. Ulkomaalaiselle katsojalle, joka ei ole lukenut kirjaa tai tunne Suomen historiaa, on katsomiskokemus erilainen. Kansainvälisestä versiosta tuli lopulta ikäänkuin oma teoksensa. Kiinnostuneilla on mahdollisuus nähdä se nyt myös Suomessa, ohjaaja Aku Louhimies kommentoi aihetta.

Tiedotteen mukaan kansainvälistä versiota on esitetty Ruotsissa 6. joulukuuta 2017 alkaen. Se teki heti ensi-iltaviikonloppunaan suomalaiselokuvien kaikkien aikojen avaustulosennätyksen yli 20 000 katsojalla. Sittemmin kansainvälisen version on nähnyt yli 50 000 katsojaa Ruotsissa. Elokuva saa ensi-iltansa myös Norjassa niinikään perjantaina 19. tammikuuta sekä Islannissa viikkoa myöhemmin, perjantaina 26. tammikuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt