TV & elokuvat

Jeti, Juti ja ysiviis – Jethron tosi-tv-sarjassa fiilistellään 1995 MM-kultaa ja valmistaudutaan talviolympialaisiin

Julkaistu:

Tv-sarja
Jeti-hahmo on merkillisellä tavalla sukua suomalaiselle lätkäfanille. Uudessa tosi-tv-sarjassaan hän hakee kisakuntoa talviolympialaisin naisten kiekkojoukkueen kanssa.
Jethro kiekkomatkalla olympialaisiin, sunnuntaina 14.1. TV5 klo 21.00

Turkulainen kiinteistöjobbari Jethro Rostedt palaa ruutuun jälleen uuden ohjelman kera. Jethro kiekkomatkalla olympialaisiin (2018) seuraa Jethron matkaa Etelä-Korean Pyeongchangissa järjestettävien talviolympialaisten jääkiekkoturnaukseen.

Aluksi oudolta kuulostava konsepti on tarkemmin ajateltuna ihan looginen jatko Jethron seikkailuille tosi-tv:ssä. Hyväntuulisella äijähuumorilla ja puujalkavitseillä ratsastava Jeti-hahmo on merkillisellä tavalla samaa sukua suomalaisen lätkäfanin arkkityypille: kummassakin välähtelee samanaikaisesti jähmeä arvokonservatiivi ja riehakas karnevalismi.

Rostedt ja käsikirjoittaja-ohjaaja Sanna-Sisko Tohka ovat sarja sarjalta häivyttäneet tositelevisiomaisuutta ja muokanneet tosi-tv-Jethroa lähemmäs sketsihahmoa. Jethro kiekkomatkalla olympialaisiin vie homman taas astetta pidemmälle.


Ensimmäisessa jaksossa Jeti hakee kisakuntoa ihan jäältä asti naisten jääkiekkomaajoukkueen kanssa. Se onkin oikeastaan ainoa selvä yhteys helmikuun kisoihin. Muuten jakso on sekavaa häröilyä: Hjallis Harkimon kanssa tubetetaan, Kaj Kunnaksen kanssa lämmitetään saunaa ja näyttelijä Joel Hirvosen kanssa ihmetellään homekoiraa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuten aiemminkin, meno on viihdyttävimmillään silloin, kun Jethro asettuu hölöttävään kaupparatsurooliinsa, sillä se on hänelle kaikkein luontevinta. Valtaosa avausjaksosta on kuitenkin väkisin väännettyä ja kankeasti näyteltyä tilannekomediaa ja MM95-hetulaa.

Mutta ei siinä vielä kaikki. Jethro jää kentälle vielä varsinaisen sarjan päätyttyä. Hän on mukana TV5:n ja Eurosportin olympiajääkiekkotiimissä – fanien kisatunnelmaa kotikatsomoihin välittävänä reportterina, kuinkas muuten.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt