TV & elokuvat

Kaksi vuotta kuolemasta – David Bowie -ilta Teemalla on fanin aarreaitta

Julkaistu:

illalla tv:ssä
David Bowien monipuolista luomisvoimaa voi muistella tänä iltana Teema-kanavalla kahden dokumentin ja musiikkivideon sekä elokuvan myötä.
Teemalauantai: David Bowie, lauantaina 13.1. Teema & Fem klo 20.00–1.22

David Bowie kuoli 69-vuotiaana 10. tammikuuta 2016 eli noin kaksi vuotta sitten. Bowien uraa muistellaan Teema-kanavalla usean ohjelman voimin.

Bowien fani ei voi välttää liikutusta Teemalauantain ohjelmatarjonnan äärellä. Varsinainen huippu on kello 21.49 alkava dokumentti David Bowien viimeiset vuodet (David Bowie: The Last Five Years, Britannia 2017). Se kuvaa sydäntä kirpaisevalla tavalla, kuinka Bowie oli luomisvoimainen taiteilija viimeiseen saakka, syöpätaistelun keskelläkin.

Dokumentti keskittyy nimensä mukaisesti viimeisiin vuosiin, jolloin Bowie kärsi terveysongelmista ja katosi julkisuudesta, mutta julkaisi kaksi albumia, The Next Dayn (2013) ja Blackstarin, joka ilmestyi vain kaksi päivää ennen Bowien menehtymistä.


Aina uusiutuva, riskejä kaihtamaton artisti heittäytyi vain hitusen nostalgiseksi viimeisinä vuosinaan. Dokumentissa nähdään runsaasti myös arkistonäytteitä ja kuullaan Bowien omia ajatuksia omasta luomistyöstään, omasta tehtävästään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bowie oli kaikkien ulkopuolisten sankari, taiteilija, joka tarjosi ihmisille vaihtoehtoja valtavirran ulkopuolella. Sellaisena hän oli tarvittu ja tulee olemaan kaivattu, sukupolvesta toiseen.


Illan ohjelmisto

Klo 20.00 alkaen nähdään ensimmäinen dokumentti Beside Bowie: The Mick Ronson Story. Mick Ronson soitti kitaraa Spiders from Mars -yhtyeessä ja oli olennaiselta osalta luomassa Bowien tuon ajan soundia.

Klo 21.43 nähdään helmikuussa 2013 julkaistu musiikkivideo The Stars (Are Out Tonight). Pääosia näyttelevät David Bowie ja Tilda Swinton.


Klo 21.49 nähdään uusintana vuoden 2017 dokumentti David Bowien viimeiset vuodet, joka kertoo suuren taiteilijan viimeisistä projekteista.

Klo 23.19 esitetään David Bowien musiikkivideo Lazarus, joka julkaistiin 7.1.2016, kolme päivää ennen artistin kuolemaa.

Klo 23.24 saadaan näyte Bowien näyttelijänkyvyistä elokuvassa Merry Christmas, Mr. Lawrence (Japani 1983).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt