Terttu, Teresa

TV & elokuvat

Kaksi vuotta kuolemasta – David Bowie -ilta Teemalla on fanin aarreaitta

Julkaistu:

illalla tv:ssä
David Bowien monipuolista luomisvoimaa voi muistella tänä iltana Teema-kanavalla kahden dokumentin ja musiikkivideon sekä elokuvan myötä.
Teemalauantai: David Bowie, lauantaina 13.1. Teema & Fem klo 20.00–1.22

David Bowie kuoli 69-vuotiaana 10. tammikuuta 2016 eli noin kaksi vuotta sitten. Bowien uraa muistellaan Teema-kanavalla usean ohjelman voimin.

Bowien fani ei voi välttää liikutusta Teemalauantain ohjelmatarjonnan äärellä. Varsinainen huippu on kello 21.49 alkava dokumentti David Bowien viimeiset vuodet (David Bowie: The Last Five Years, Britannia 2017). Se kuvaa sydäntä kirpaisevalla tavalla, kuinka Bowie oli luomisvoimainen taiteilija viimeiseen saakka, syöpätaistelun keskelläkin.

Dokumentti keskittyy nimensä mukaisesti viimeisiin vuosiin, jolloin Bowie kärsi terveysongelmista ja katosi julkisuudesta, mutta julkaisi kaksi albumia, The Next Dayn (2013) ja Blackstarin, joka ilmestyi vain kaksi päivää ennen Bowien menehtymistä.


Aina uusiutuva, riskejä kaihtamaton artisti heittäytyi vain hitusen nostalgiseksi viimeisinä vuosinaan. Dokumentissa nähdään runsaasti myös arkistonäytteitä ja kuullaan Bowien omia ajatuksia omasta luomistyöstään, omasta tehtävästään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bowie oli kaikkien ulkopuolisten sankari, taiteilija, joka tarjosi ihmisille vaihtoehtoja valtavirran ulkopuolella. Sellaisena hän oli tarvittu ja tulee olemaan kaivattu, sukupolvesta toiseen.


Illan ohjelmisto

Klo 20.00 alkaen nähdään ensimmäinen dokumentti Beside Bowie: The Mick Ronson Story. Mick Ronson soitti kitaraa Spiders from Mars -yhtyeessä ja oli olennaiselta osalta luomassa Bowien tuon ajan soundia.

Klo 21.43 nähdään helmikuussa 2013 julkaistu musiikkivideo The Stars (Are Out Tonight). Pääosia näyttelevät David Bowie ja Tilda Swinton.


Klo 21.49 nähdään uusintana vuoden 2017 dokumentti David Bowien viimeiset vuodet, joka kertoo suuren taiteilijan viimeisistä projekteista.

Klo 23.19 esitetään David Bowien musiikkivideo Lazarus, joka julkaistiin 7.1.2016, kolme päivää ennen artistin kuolemaa.

Klo 23.24 saadaan näyte Bowien näyttelijänkyvyistä elokuvassa Merry Christmas, Mr. Lawrence (Japani 1983).

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   ”Yövaanija” tunkeutui koteihin ikkunasta, raiskasi ja tappoi – Epäily: Sarjamurhaaja oli ex-poliisi ja eli tavallista elämää

  2. 2

   Oppilaan ihmetys: Prinssi Danielille annettiin outo kuva espoolaiskoulusta – luokkaan koottiin kuntopyörä, kaapit liimattiin

  3. 3

   Sara Forsberg avautui painonsa noustua 22 kiloa – tuoreet kuvat saivat fanit haltioihinsa: ”Olet kauniimpi ja vahvempi kuin luulet”

  4. 4

   Boston passitti Toronton kesälomalle – Kapanen teki NHL-historiaa upealla soolomaalilla

  5. 5

   Saara Aalto otti yleisönsä Lontoossa: ”Mietin takahuoneessa, että onkohan siellä ketään”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Kaunarit-Brooke, 56, on timanttisessa bikinikunnossa – julkaisi kuvan maratonien koulimasta vartalostaan

  2. 2

   Sara Forsberg avautui painonsa noustua 22 kiloa – tuoreet kuvat saivat fanit haltioihinsa: ”Olet kauniimpi ja vahvempi kuin luulet”

  3. 3

   Suomalaisbloggaaja hankki au pairin – sai yllättäen viestin, jonka sisältö kylmäsi: lastenhoitaja elikin kieroutunutta kaksoiselämää

  4. 4

   Perhe osti rakennustarkastajalta tämän rakentaman omakotitalon – parin vuoden päästä paljastui karu totuus

  5. 5

   Legendaarinen teinimopo palaa kesällä Suomeen – satapiikkisenä!

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  2. 2

   Tällainen on Aviciita piinannut vakava sairaus – voi iskeä jo rankasta kertajuomisesta

  3. 3

   Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

  4. 4

   Harkimo on perustamassa uutta yhdistystä: Liike Nyt ry:n tiedoista paljastuu kiinnostava nimi

  5. 5

   Stand up -koomikko vitsaili Sara Siepin työstä tv:ssä – Roope Salminen raivostui: ”Mitä v****a sä tiedät?”

  6. Näytä lisää