Jättisuositun Game of Thrones -sarjan viimeisen kauden aikataulu ja laajuus selvisivät – lyhin kausi koskaan - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Jättisuositun Game of Thrones -sarjan viimeisen kauden aikataulu ja laajuus selvisivät – lyhin kausi koskaan

Menestyssarjan kahdeksannen kauden yksityiskohdat selvisivät.

Jon Snow (Kit Harington) ja Daenerys (Emilia Clarke) ovat seikkailleet vuonna 2011 alkaneen Game of Thrones -sarjan alusta asti.­

5.1.2018 10:04

Game of Thrones -sarjan viimeisen kauden odotettu ensi-iltapäivä on viimein lyöty lukkoon. Luvassa on kuitenkin pitkä odotus: kahdeksas kausi nähdään vasta vuonna 2019.

Game of Thronesia tuottava HBO-kanava tiedotti aikataulusta torstai-iltana, mutta ei vielä kertonut tarkkaa ensi-iltapäivää. Vuonna 2011 alkaneen sarjan kuusi ensimmäistä kautta saivat ensi-iltansa maalis-huhtikuussa, mutta viime vuonna nähty seitsemäs kausi vasta heinäkuussa.

Sarjan huipentava viimeinen kausi on myös koko Game of Thrones -historian lyhin, vain kuusi jaksoa. HBO kuitenkin jätti kertomatta, kuinka pitkiä yksittäiset jaksot ovat.

Jättisuosion saaneen fantasiadraamasarjan edellinen, seitsemäs, kausi koostui seitsemästä jaksosta, joista osa oli tavanomaista pidempiä – pisimmillään 81 minuuttia. Aiemmat kuusi kautta ovat kaikki koostuneet kymmenestä jaksosta, jotka ovat olleet tyypillisesti noin tunnin pituisia.

Jon Snow (Kit Harington) yrittää selvitä hengissä myös Game of Thrones -sarjan viimeisellä kaudella.­

Fantasiaa, toimintaa ja ihmissuhdedraamaa sekoittava Game of Thrones -sarja kertoo usean suvun ja liittoutuman valtataistelusta.

Sarjan pääosia esittävät Kit Harington (Jon Snow), Peter Dinklage (Tyrion), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime), Lena Headey (Cersei) sekä Emilia Clarke (Daenerys). Sarja on tullut tunnetuksi siitä, että matkan varrella jopa osa sen päätähdistä on saanut surmansa ja poistunut nopeasti tarinasta.

Sarjan viimeistä kautta on kuvattu lokakuusta 2017 alkaen muun muassa Belfastissa, Pohjois-Irlannissa.

Kahdeksannen kauden jaksojen ohjaajiksi on kiinnitetty sarjat luojat David Benioff ja D.B. Weiss sekä ohjaajat David Nutter ja Miguel Sapochnik. Kaikki ovat ohjanneet jaksoja myös sarjan aiempina kausina.

Viimeisen kauden jaksojen käsikirjoittajat ovat Benioffin ja Weissin lisäksi Bryan Cogman ja Dave Hill. Samat käsikirjoittajat vastasivat myös 2017 ensi-iltansa saaneen seitsemännen kauden käänteistä.

Juonittelevaa Cerceitä näyttelee Lena Headey.­

Game of Thrones -tv-sarja perustuu fantasiakirjailija George R.R. Martinin Tulen ja jään laulu -romaanisarjaan, mutta tv-sarjan tapahtumat ovat jo useamman kauden ajan edenneet siihen nähden itsenäisesti.

Aiempien kausien tapaan Martin toimii myös viimeisellä kaudella yhtenä sarjan monista tuottajista.

Suomessa Game of Thrones -sarjaa ovat esittäneet tuoreeltaan HBO-kanavan oma netti-tv-palvelu HBO Nordic ja myöhemmin Yle. Ylen kanavilla sarjan edellisen, seitsemännen, kauden jaksot nähdään maaliskuusta 2018 alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?