Ylen nuortendraamassa on Skamin piirteitä: kuvataan reaaliajassa – ja katsotaan Instagramissa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Ylen nuortendraamassa on Skamin piirteitä: kuvataan reaaliajassa – ja katsotaan Instagramissa

Valitsimme viikon kiinnostavimmat katsottavat nettipalveluista – tässä tärkeimmät uutuudet C Morelta, HBO Nordicilta, Netflixistä, Viaplayltä ja Yle Areenasta.

Allu (Mimosa Willamo), Aino (Saana Koivisto) ja Saaga (Senna Vodzogbe) yrittävät saada takuurahat kasaan. Karma kuvataan viikonlopun aikana suoraan Instagramiin.

29.12.2017 16:38

Karma, nuorten draamasarjan 2. kausi, pe–su 29.–31.12. Instagram

Ylen tuottama Karma on kuin suomalainen muunnelma norjalaisesta nuortensarjasta Skamista – ainakin teko- ja esitystapansa puolesta.

Karma kuvataan reaaliajassa oikeilla tapahtumapaikoilla, ja sen voi katsoa vain Instagramin @karmadraama-tilin Stories-osiossa. Sarjan lähetyksiä on perjantaista 29. joulukuuta klo 17 alkaen uudenvuodenaattoon eli sunnuntaihin 31.12. asti,

Toisella kaudella Allu, Saaga ja Aino (Mimosa Willamo, Saana Koivisto ja Senna Vodzogbe) tuskailevat kimppakämppänsä takuuvuokran kanssa: heillä on vain kolme päivää aikaa saada tarvittavat 1 500 euroa kasaan. Koetukselle joutuu sekä tyttöjen moraali että ystävyys.

Karma-sarjan Allua näyttelee Mimosa Willamo.

Viikon muita netti-tv-uutuuksia

Beck: Omaa vertasi, elokuva/jännitys, ma 1.1. alkaen C More

Upouudessa Beck-elokuvissa Beck (Peter Haber) saa apurikseen Game of Thronesin norjalaistähden Kristofer Hivjun. C Moressa ovat maanantaista 1.1. alkaen nähtävissä myös kaikki aiemmat Beck-elokuvat.

Beck-elokuvat saavat vahvistuksekseen norjalaisnäyttelijä Kristofer Hivjun.

Kotikadun joulut, draamasarjan erikoisjakso, Yle Areena

Ylen pitkäikäisintä, 18 kauden ajan vuosina 1995–2012 tehtyä draamasarjaa on tuotu Areenaan seurattavaksi jo neljän kauden verran – ja Kotikadun 5. kausi saapuu katsottavaksi 25. tammikuuta. Sitä ennen luvassa on jouluinen erikoisjakso, jossa Inka Kallénin (tuolloin Kiviharju) näyttelemä Mirja Mäkimaa palaa kotiinsa aikuisena lääketieteen opiskelijana.

Esiin hän ottaa vanhat päiväkirjansa, joiden muistot kuljettavat Koti­kadun joulujen tapahtumiin vuosina 1995–1999. Rooleissa nähdään tuttuja kasvoja: Jukka Puotila, Lena Meriläinen, Tiina Rinne, Kauko Helovirta ja Risto Autio.

Nuori Inka Kiviharju näyttelee Kotikadun Mirja Mäkimaata.

No Offence, kaudet 1–2, poliisidraamasarja, su 31.12. alkaen HBO Nordic

Joanna Scanlan vetää mestari­käsikirjoittaja Paul Abbottin sarjassa manchesterilaispoliisien tiimiä.

Joanna Scanlan näyttelee poliisisarjan pääosaa

Swedish Dicks, komediasarjan 2. kausi, Viaplay

Peter Stormare näyttelee kehittelemässään komediasarjassa Hollywoodissa toimivaa, ruotsalaistaustaista yksityisetsivää. Toisessa roolissa nähdään stand up -koomikko Johan Glans.

Näyttelijä Peter Stormare ja stand up -koomikko Johan Glans jatkavat pöhlöilyä Swedish Dicks -sarjan toisella kaudella.

Tom of Finland, elokuva/elämäkerta, su 31.12. alkaen C More

Kuva­taiteilija Touko Laaksosesta kertova elämäkertaelokuva Tom of Finland ei aivan yltänyt viralliseksi Oscar-ehdokkaaksi asti parhaan ulkomaisen elokuvan sarjassa.

Elokuva on saanut syksyn aikana kuitenkin huomiota Yhdysvalloissa monien näkyvien nettisivustojen Oscar-veikkausten ansiosta: muun muassa Salon nosti Dome Karukosken ohjaustyön vielä joulukuun puolivälissä seitsemän kiinnostavimman ulkomaisen Oscar-tarjokkaan joukkoon.

Ohjaajalleen Tom of Finland toimi joka tapauksessa isona ja näkyvänä käyntikorttina: parhaillaan Karukoskella on työn alla Yhdysvalloissa kaksikin elokuvaa, Taru sormusten herrasta -kirjailijan elämäkertaelokuva Tolkien sekä surutyöstä kertova draama The Starling, jonka pääosissa nähdään Keanu Reeves ja Isla Fisher.

Pekka Strang esittää Tom of Finland -elokuvassa Touko Laaksosta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?