TV & elokuvat

Amerikkalaislehti hehkuttaa Renny Harlinia – Hollywoodin Kiinaan vaihtanut ohjaaja löysi uuden rakkaan ja tienaa sievoisia summia

Julkaistu:

elokuvateollisuus
Renny Harlin haluaa uudistaa Kiinan elokuvateollisuuden.
Amerikkalaislehti The Wall Street Journal hehkuttaa elokuvaohjaaja Renny Harlinia, joka vaihtoi vuonna 2014 Hollywoodin Kiinan elokuvateollisuuteen.

Onnellinen Harlin julkaisi kuvan jutusta myös Instagram-tilillään.
– Olen onnellinen ja siunattu siitä, että saan tehdä sitä, mitä rakastan, Harlin kirjoittaa kuvatekstissä.

58-vuotiaan Harlinin ohjaajan ura singahti nousuun 1980- ja 1990-luvuilla Painajainen Elm Streetillä 4, Die Hard 2 ja Cliffhanger -elokuvien myötä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nousukiito ei kuitenkaan kestänyt ikuisesti. Vuonna 1995 Harlin ohjasi Kurkunleikkaajien saari -elokuvan, joka floppasi täysin. Kolaus vesitti myös Harlinin ja näyttelijä Geena Davisin avioliiton.


Yrityksistä huolimatta ohjaajan Hollywood-ura ei toipunut elokuvaflopin jälkeen. Harlin muutti Kiinaan, ja hänen ensimmäinen kiinalainen elokuvansa Skiptrace tuotti 108 miljoonaa euroa – yhtä paljon kuin hänen kuusi viimeisintä Hollywood-elokuvaansa yhdistettynä.

– Kipinä oli palannut, se kipinä, jonka tunsin 1980-luvun Hollywoodissa, Harlin iloitsi amerikkalaislehdelle.

Harlinin elämä Kiinassa on varsin kurinalaista, ja hän viettää aikaansa lähinnä kahden assistenttinsa ja tyttöystävänsä Kay Huangin kanssa. Romaania lehden mukaan kirjoittava Huang ja Harlin tapasivat vuonna 2016 Xi’anin elokuvafestivaaleilla. Pari vietti tänä vuonna myös yhteistä joulua Suomessa.

Sillä kiinalaiset näyttelijät puhuvat joko kantonin- tai mandariinikiinaa, Harlin ei ymmärrä heidän puhettaan, muttei pidä sitä ongelmana. Näyttelijät eivät aina ymmärrä toisiaankaan, ja elokuvien dubbaus on maassa tavallista.

Harlin on kiinnittänyt suomalaisen säveltäjä Tuomas Kantelisen ”kansainvälistämään” kiinalaiselokuvia. Pitkän yhteistyön Harlinin kanssa tehnyt Kantelinen on muun muassa Ancient Sword -elokuvan musiikin takana.


Elokuvaohjaaja kertoo tuntevansa ylpeyttä siitä, että saa työskennellä Kiinassa Hollywoodin sijaan.

– Asun täällä ja haluan yleisöni olevan tyytyväisiä itseensä ja kotimaahansa, Harlin kertoo haastattelussa.

– Se ei tee minusta antiamerikkalaista. Olen patrioottinen Suomesta. Olen patrioottinen Amerikasta, ja alan olla hyvin patrioottinen Kiinasta myös, hän jatkaa.


Harlinilla on vuodelle 2018 jo kaksi työprojektia, toimintatrillerit The Hanging Coffin ja Operation Somalia. The Hanging Coffin on tyyliltään toimintatrilleri, jossa tullaan näkemään vauhtia ja vaarallisia tilanteita, muun muassa extreme-urheilua ja mutantteja.

Operation Somalia -elokuvan kuvaukset aloitetaan huhtikuussa 2018. Elokuva kertoo suuresta pelastusoperaatiosta somalialaisia merirosvoja vastaan.

Edit 10:32: Renny Harlinin ensimmäisen vaimon nimi on Geena, ei Gemma.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt