TV & elokuvat

Downton Abbey -tähti uudessa historiallisessa sarjassa – Lavasteet paloivat poroksi: ”Filmiryhmä oli itku silmässä”

Julkaistu:

tähtihaastattelu
Knightfall-sarjan päätähti Tom Cullen muistetaan Downton Abbeysta. Nyt hän treenasi itsestään huippukuntoisen keskiajan ritarin.
HBO:n uusi historiasarja on Don Handfieldin ja Richard Raynerin luoma 10-osainen Knightfall. Se kertoo Temppeliherrain ritarikunnan jäsenistä, jotka myytin mukaan pidätettiin ja poltettiin roviolla syytettynä saatananpalvonnasta perjantaina 13. lokakuuta vuonna 1307.

Tom Cullen, Downton Abbeystakin muistettu näyttelijä, kertoo IS Tv-lehdelle puhelimitse New Yorkista olevansa hyvin kiinnostunut Euroopan historiasta. Sarjaa varten hän perehtyi laajalti ristiretkiin ja ajan politiikkaan ja ihmisiin.

– Valitettavasti en ole koskaan käynyt Suomessa, mutta olen kuullut, että teillä on hyvin kaunis maa. Nyt ihastuin Prahaan ja Tshekkiin, jossa kuvasimme. Prahaan rakennettiin kokonainen keskiaikainen Pariisi! Varmasti uskomattomin lavaste, jonka olen koskaan nähnyt.

Tämä Pariisi syttyi kuvausten loppuvaiheessa tuleen tupakantumpista aiheutuneen palon vuoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se oli surullista. Sadat rakentajat ja filmiryhmäläiset olivat itku silmässä, mutta he rakensivat kaiken entiselleen. Se oli yksi inspiroivimmista hetkistä seurata – todellista ammattitaitoa. Mitä ritareita!


Asut painoivat 20 kiloa

Tom Cullen näyttelee pääroolissa ristiretkien veteraaniritaria Landrya, josta tulee temppeliritareiden johtaja. Hän lähtee kadonneen pyhän Graalin etsintäretkelle.

– Tämä oli minulle oikea unelmarooli, mutta se oli myös todella haastava fyysisesti ja psyykkisesti. Käsikirjoitus oli runsas ja vaativa, ja treenasin ensin kolme kuukautta kuntosalilla ollakseni valmis miekkailu- ja ratsastusharjoituksiin.

– Huippulahjakas stunttiryhmä ohjasi meitä tiukalla otteella. Rima oli korkealla. Harjoittelimme ensin leirillä kokopäiväisesti, ja oma treenini jatkui vielä kuvausten lomassakin. Asumme painoivat yli 20 kiloa!


14 tunnin työpäivien tauoilla ja viikonloppuina Cullen taisteli.

– Tai ratsastin. Downton Abbeyn parissa ratsastin vain vähän, ja luulin nyt, että olisin pelännyt aluksi, mutta mitä vielä. Rakastin sitä! Äitini kertoi, että isoisäni oli aikoinaan oikea hevosmies. Se oli uutta ja yllättävää tietoa. Tuntui, että ratsastaessa pääsin lähemmäs isoisääni.

Treenaus kannatti. Taistelukohtaukset ovat aidon oloisia.

– Eivätkö olekin! Olen ylpeä viimeisen jakson jättimäisestä taistelusta, jossa mukana oli noin 400 jätkää. Tappelimme kaksi viikkoa.

Cullen kuvailee näyttelijäkokemustaan aikamatkaksi.

– Olen keskiaikafani. Silloin kaikki oli niin rikasta, haurasta ja kohtalokasta. Mutta jos saisin päättää, lähtisin aikakoneella katsomaan dinosauruksia historian alkujuurille!

Knightfall, torstaisin 7.12. alkaen HBO Nordic

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt