The Crown -sarjan toisen kauden tekeminen maksoi yli 200 miljoonaa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

The Crown -sarjan toisen kauden tekeminen maksoi yli 200 miljoonaa

Tv-lehti pääsi vierailemaan Netflixin The Crown -suursarjan kulisseihin. Kuningatar Elisabet II:n elämästä ja hallitsijavastuun painosta kertova sarja on huippusuosittu ympäri maailmaa – ja valtavan kallis tehdä.

Elisabet II (Claire Foy) ja prinssi Philip (Matt Smith) The Crown -sarjassa. Toinen kausi keskittyy kuningattaren elämään vuosina 1956–1964.

5.12.2017 7:15

Yks, kaks, kolme, kaks kaks kolme, kuuluu salista, kun tanssinopettaja opettaa The Crown -sarjan näyttelijöille valssia. Elisabet II:n ja prinssi Philipin pyörähtelyä on harjoiteltu pitkään pääosaesittäjien Matt Smithin ja Claire Foyn kanssa.

– Meillä on vain vähän aikaa, eivätkä näyttelijät ole ammattitanssijoita, toisen kauden neljännen jakson ohjaaja Benjamin Caron tuskailee.

Edvardiaanisen ajan The Institute of Civil Engineers -rakennuksen salista on tehty yksi Buckinghamin palatsin juhlahuoneista, sillä oikeaan palatsiin kuvauslupaa ei ole. Tila on tapetoitu, paikalle tilattu iso kattokruunu, ikkunoihin ripustettu kuninkaalliset, punaiset verhot, nurkissa on kullalla silattuja tuoleja, ja tilaa koristavat valtavat kukka-asetelmat.

The Institute of Civil Engineers -rakennuksen juhlasalista on tehty yksi Buckinghamin palatsin juhlahuoneista.

Noin neljäsataa ihmistä saa sunnuntaipalkkaa mukaan lukien orkesteri ja 40 ammattitanssijaa, jotka eläytyvät hovin kutsuvieraiksi.

Peter Morganin kehittämästä The Crownista on tullut yksi Netflix-suoratoistopalvelun suosituimmista ja kalliimmista suurtuotannoista. Toista kautta kuvattiin 30 viikkoa kahdella kuvausmiehistöllä. Lisäksi kaksikymmentä tutkijaa varmisti, että yksityiskohdat ovat oikein.

Kustannukset ovat katossa yli 200 miljoonan euron tuotannossa.

– Hyvä puoli kymmenosaisen sarjan tekemisessä on se, että menot voi jakaa jokaisen osan kesken, toisen kauden kolme ensimmäistä jaksoa ohjannut Philip Martin kertoo.

Koko tuotantoa varten on tehty yli tuhat asua, joista iltapukuja on yli 300. Toiset on tehty alusta loppuun omassa ompelimossa, toiset on muokattu vanhoista puvuista.

The Crownin toinen kausi tulee nähtäville Netflixissä perjantaina 8.12. alkaen.

Lue koko artikkeli ja pääosan esittäjien haastattelut uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 5.–12.12. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion voit lukea täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?