TV & elokuvat

Vieläkö muistat tämän Linnan juhlista? Nahkafrakkiin pukeutunut Renny Harlin juhli keittiössä aamuun asti 1992

Julkaistu:

Uusi Tv-lehti
Presidentti Mauno Koiviston Assi-tytär halusi, että Linnan itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutaan nuorta väkeä.
Linnan juhlat ovat muuttuneet vuosien varrella paljon ensimmäisen presidenttimme ajoista. Tuolloin vastaanotto oli kahvikutsujen kaltainen. Tanssi tuli kuvioon myöhemmin, mutta siihen ja koko presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoon tuli tauko sota-aikaan.

Urho Kaleva Kekkosen presidenttiaika (1956–1982) aloitti uudenlaisen kauden, kun Linnan vastaanotosta tuli suorana televisioitu koko kansan juhla.

Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Rita Tainola muistelee uudessa Tv-lehdessä itsenäisyypäivän juhlia viiden eri presidentin aikana. Hän on ollut Linnassa niin toimittajana kuin kutsuvieraanakin.

Tainolan mukaan juhlat jatkuivat Kekkosen aikaa vapautuneemmin, kun tasavallan presidentiksi valittiin Mauno Koivisto. Hänen Assi-tyttärensä neuvoi kutsumaan mukaan nuorta väkeä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Assi oli joka vuosi puheenaihe. Eräänä itsenäisyyspäivänä Assin aviomiehen Jari Komulaisen hyvä ystävä, ohjaaja Renny Harlin kutsuttiin Linnaan.

Nahkafrakkiin pukeutunut Harlin, Assi ja Jari päätyivät Linnan keittiöön istumaan aamutunneille. Siellä juotiin suurista kuparipannuista kahvia ja maisteltiin Linnan kuuluisaa boolia.

Lue koko Rita Tainolan artikkeli uudesta Tv-lehdestä, ja katso kuinka televisiossa juhlitaan monin ohjelmin 100-vuotiasta maatamme. Suomi 100 -extranumero on myynnissä 29.11.–5.12. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion voit lukea täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt