Jymy-yllätys Salatuissa elämissä! Seppo poistui sarjasta – Jarmo Koski suuntasi vaimon kanssa Madeiralle - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Jymy-yllätys Salatuissa elämissä! Seppo poistui sarjasta – Jarmo Koski suuntasi vaimon kanssa Madeiralle

Julkaistu: 17.11.2017 20:00

Seppo Taalasmaa eli Jarmo Koski jätti tänään Salatut elämät.

Suosikkiohjelmassa Salatut elämät nähtiin tänään odottamaton käänne, kun Jarmo Kosken esittämä Seppo Taalasmaa poistui sarjasta.

Seppo poistui alunperin sarjasta vuonna 2013, mutta palasi jälleen ruutuihin juuri kun Salkkarit jäi kesätauolle viime toukokuussa.

Syksyn ajan sarjassa päästiin seuraamaan, kuinka Seppo etsi elämäänsä jälleen rakkautta ja auttoi perhettään ja läheisiään elämän myllerryksien keskellä.

– Sepon rooli taitaa tätä nykyä olla sellainen, että se kutsutaan apuun, kun perheelle ja ystävillä menee hommat vinkkeliin. Hän on kokenut niin paljon, että hänen puoleen käännytään, Koski kertoo Ilta-Sanomille.

Koski listaa, että hänen hahmonsa ehti auttaa syksyn aikana ainakin poikaansa Karia (Tommi Taurula) ja tyttärenpoikaansa Talea (Emil Hallberg). Rakkaudessa hahmoa ei kuitenkaan onnistanut yhtä hyvin. Seppo tuli takaisin Pihlajakadulle kosiakseen vanhaa tuttavaansa ja pitkäaikaista kirjekaveriaan Anitaa.

– Seppo halusi Anitan mukaansa Lappiin samoilemaan ja mitä kaikkea nyt tekemäänkään, mutta ei mennyt taas suunnitelmien mukaan, Koski kertoo.

Seppo päätyi myös vällyjen väliin Dahlia Mustavaaran (Inkeri Mertanen) kanssa, joka on Sepon ex-vaimon Ulla Taalasmaan (Maija-Liisa Peuhu) ”arkkivihollinen”. Tapaus sai melkoista säpinää aikaiseksi Pihlajakadulla.

Näin perjantai-illan jakso eteni

Perjantai-iltana nähdyssä jaksossa Seppo lähtikin juuri Kittilään reissuun. Lähtemiseen liittyi runsaasti haikeutta. Yksinäinen Seppo sanoi ystävälleen Ismolle rappukäytävässä jäähyväiset.

– Kyllä mun paikka on tuolla Napapiirin pohjoispuolella, Seppo kertoo jaksossa Ullalle ja pojalleen Karille.

Jaksossa Seppo ja Ismo juttelevat saunassa Ullan ja Sepon väleistä. Ismo toteaa, että Ulla yritti muun muassa sabotoida Sepon häät.

– Nyt ei sitten anneta mennä yhtä monta vuotta kuin viimeksi, kuuluu Sepon vihjaileva lause.

Jakson lopussa Ulla ja Seppo toteavat olevansa taas hyviä ystäviä, vaikka yhteisiin vuosiin on mahtunut eripuraakin.

– Kaikkea hyvää, Ulla, Seppo toteaa, ja lähti ulkona odottavan taksin kyytiin haikein mielin.

Lyhyt piipahdus oli tarkoituksena alun perinkin

Jarmo Koski kertoo IS:lle, että kyseessä oli suunniteltu piipahdus sarjassa eikä hänen hahmonsa ollut missään vaiheessa tarkoitus jäädä pitkäksi ajaksi Pihlajakadulle.

– En olisi pitkää sopimusta halunnutkaan, eikä sitä siksi tarjottu, Koski toteaa.

– Seppoahan on kaiken aikaa haluttu takaisin ruutuun ja se oli suurin syy, miksi tein tuon piipahduksen.

Näyttelijä kertoo, että pyörähdys Salatuissa elämissä oli virkistävä, vaikka se onkin kovaa työtä.

– Teatteriin verrattuna Salkkareiden tekeminen on todella nopeatempoista ja hektistä. Teatterissa samaa asiaa treenataan todella pitkään, mutta sarjassa harjoitellaan pari kertaa ja sitten nauhoitetaan. Se on vähän kuin olisi ensi-ilta koko ajan, Koski nauraa.

Vaikka Koski on jo pitkään ollut eläkkeellä, ei hän ole jäänyt lepäämään laakereille. Mies on tehnyt eläkkeellä ollessaan muun muassa teatterirooleja Porissa, Raumalla ja Seinäjoella sekä dubbauksia erilaisiin lastenohjelmiin.

Mitä sinulla on seuraavaksi suunnitelmissa?

– Tällä hetkellä teen dubbaustöitä ja muista töistä on neuvotteluja käynnissä, näyttelijä vihjailee, muttei paljasta kuitenkaan enempää.

– Mielenkiintoisia töitä otan kyllä vastaan, mutta en niitäkään niin kauheasti. Olen vaimolle luvannut, että vietämme yhdessä eläkettä ja yritän siihen tässä pyrkiä. Ajattelin että jos osaisin johonkin sanoa, että ei kiitos, Koski huomauttaa.

Perinteisesti Koski on käynyt vaimonsa kanssa lomareissulla joka vuosi, mutta tänä kesänä se jäi väliin Kosken kesäteatteriroolin vuoksi. Nyt hänellä on aikaa reissata vapaammin.

– Lähdemme kohta puolin Madeiralle ja ensi vuoden puolella Vietnamiin, Koski paljastaa.

Pari on reissaillut paljon eri puolilla, ja Koskella on aina luonnoslehtiö ja värit mukanaan.

– Teen reissuilla luonnoksia, ja piirrän ja maalaan ne sitten kotona tauluiksi. Senkin takia haluan höllätä työntekoa ja aikatauluja, että voin maalata, näyttelijä paljastaa ja kertoo, että hänellä on kotonaan kokonainen huone varattu ateljeeksi.

– Mun sielu lepää maalatessa. Ne on mun sielunmaisemia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?