Harri Syrjänen palaa Kokkisotaan – muistelee Andy ja Angela McCoyn ”absurdia” vierailua - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Harri Syrjänen muistelee Andy ja Angela McCoyn ”absurdia” vierailua Kokkisodassa – Angela joi valkoviinin sijasta rypsiöljyä

Huippukokki Harri Syrjänen tuli tunnetuksi Kokkisodasta. Nyt hän on taas mukana ja muistelee huiman suosion aikoja ja absurdeja käänteitä.

Harri Syrjänen palaa Kokkisotaan vuosien tauon jälkeen.

9.11.2017 17:14

Harri Syrjäsen ei tarvinnut pitkään miettiä, kun häntä pyydettiin palaamaan uudistetun Kokkisodan toiselle kaudelle.

– En viimeksikään ymmärtänyt, miksi niin hyvä ohjelma lopetettiin. Kun tuli uusi mahdollisuus, ehdottomasti lähdin mukaan.

Syrjäsen lisäksi kokkiohjelman uudella kaudella ovat mukana kokit Serko Rantanen, Pipsa Hurmerinta, Teemu Laurell, Tommi Tuominen ja Kari Aihinen. Ohjelman juontaa Sikke Sumari.

Harri Syrjänen ja Jyrki Sukula Kokkisodan kuvauksiissa 1999.

Alkuperäinen Kokkisota esitettiin 1999–2004. Ohjelma teki Syrjäsen lisäksi mm. Jyrki Sukulasta ja Hans Välimäestä kuuluisia.

– Parhaimmillaan ohjelmaa katsoi lähes miljoona suomalaista. Olihan se nuorelle pojalle ihmeellistä ja erilaista, kun kylillä tunnistettiin. Silloiset ohjelman tuottajat osasivat hyvin valmistella pyöritykseen. He pitivät huolen, että asiat pysyivät jotenkin aisoissa.

Kokkisodan tuoma suosio avasi nuorille kokille uusia ovia.

– Se toi näkyvyyttä, mikä puolestaan toi uusia töitä esimerkiksi televisiossa. Ei pelkkä näkyvyys pitkälle kanna. Pitää olla aktiivinen ja hoitaa työt kunnolla.

Andy ja Angela McCoy.

Suositun ruokaohjelman huippuvuosina vieraina nähtiin muun muassa eturivin artisteja ja näyttelijöitä. Lähetyksiin mahtui kommelluksia, jolloin vaikkapa suolat ja sokerit menivät sekaisin. Naurua tuotti esimerkiksi näyttelijä Jari Salmen tuoma mädäntynyt strutsinmuna.

Erityisesti Syrjäsen mieleen on jäänyt Andy ja Angela McCoyn vierailu.

– Andysta huomasi, että hän on kiertänyt maailmaa, koska hänellä oli hyvä näkemys ruoasta. Muuten lähetys oli alusta loppuun absurdia meininkiä, Syrjänen muistelee nauraen.

– Meillä oli esimerkiksi oliivi- ja rypsiöljy viinikarahvin näköisessä astiassa. Kun Angelalta loppui valkoviini, hän kaatoi karahvista lasiin lisää. Hän suhtautui asiaan tyynen rauhallisesti huomattuaan, että tuli juoneeksi rypsiöljyä,

Kokkisota, torstaisin 9.11. alkaen MTV3 klo 20.00

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?