Mysteeri leviää: Outo yksityiskohta Dracula-elokuvassa nousi esiin 86 vuoden jälkeen – oletko huomannut?

Tarkkasilmäiset fanit ovat löytäneet legendaarisesta kauhuelokuvasta mielenkiintoisen seikan.

6.11.2017 15:06

Kaikkien tuntema vampyyri Dracula esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1897 julkaistussa romaanissa Dracula ja sen jälkeen on nähty muun muassa kymmeniä elokuvia kyseisestä verenimijästä.

Yksi tunnetuimmista filmatisoinneista Draculasta lienee vuodelta 1931. Pääosaa elokuvassa Dracula - vanha vampyyri esittää Bela Lugosi. Nyt vuosikymmeniä elokuvan julkaisun jälkeen on teoksesta löytynyt mielenkiintoinen yksityiskohta.

Useassa kohtauksessa elokuvassa on käytetty pahviarkkeja valojen edessä. Elokuvan fanit väittelevätkin nyt, ovatko pahviarkit jääneet vahingossa lopulliseen elokuvaan vai onko niillä ollut jokin syvempi tarkoitus?

Katso syväluotaava pohdinta pahviarkin käytöstä alla olevalta videolta.

Jos video ei aukea sen voi katsoa myös tästä.

Videon tekijä, James Rolfe, on Yhdysvaltalainen näyttelijä, tubettaja sekä videopelikriitikko. Rolfe paneutuu käsittelemiinsä asioihin erittäin yksityiskohtaisesti. Vuonna 1931 valmistuneen Dracula-elokuvan hän on nähnyt omien sanojensa mukaan 50 kertaa.

Rolfe pohtii videollaan monimuotoisesti mahdollista virhettä, joka olisi tapahtunut elokuvan editointivaiheessa. Hänen mielestään elokuva on saatettu editoida väärässä järjestyksessä, jolloin tietyissä kohtauksissa pahvi on jäänyt valaisimien eteen.

Videolla Rolfe kertoo myös sairaanhoitajien käyttäneen aikoinaan suojia valojen edessä potilaan olon parantamiseksi. Myös elokuvan käsikirjoituksessa oli ollut maininta himmennetyistä valoista potilaan huoneessa. Tämä ei kuitenkaan selvennä sitä, miksi myös olohuoneessa oli pahviarkki pöytälampun edessä.

Rolfe pitää samana vuonna ilmestynyttä espanjalaista versiota Draculasta useasta syystä parempana elokuvana. Yksi syy luonnollisesti on se, että pahviarkit loistavat espanjalaisessa versiossa poissaolollaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?