Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas nousi vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas nousi vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi

Julkaistu: 6.11.2017 11:32

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on vuoden katsotuin kotimainen elokuva.

Tuntematon sotilas ampaisi vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi jo toisen esitysviikon aikana. Viikonlopun aikana elokuvan näki teattereissa yli 104 000 katsojaa. Kyseessä on Tämä on ensimmäinen kerta koskaan, kun kotimainen elokuva saa toisena esitysviikonloppunaan yli 100 000 katsojaa.

Tuntematon sotilas on saanut sunnuntai-iltaan mennessä yhteensä 364 468 katsojaa ja on siten tämän vuoden katsotuin elokuva jo nyt. Elokuva on ollut ohjelmistossa 10 päivää. Ennakkonäytöksissä elokuvan näki 48 438 katsojaa.

Kotimaisista elokuvista tähän asti katsotuin on ollut Tiina Lymin ohjaama Napapiirin sankarit 3, joka kerännyt 265 594 katsojaa.

– Nyt suomalaiset ovat todella lähteneet liikkeelle. He ovat halunneet nähdä tämän elokuvan ja osallistua siitä käytävään keskusteluun tuoreeltaan. On upeaa, että elokuvaa esitetään käytännössä kaikkialla, missä elokuvia voidaan yleisölle Suomessa esittää. Elokuvaa on katsottu myös arkisin ja päivisin todella paljon. Kiitos niille sadoille ihmisille, jotka tätä työtä tekevät elokuvateattereissa eri puolilla Suomea. Ja suuri kiitos kaikille katsojille, elokuvan tuottajat Aku Louhimies, Mikko Tenhunen ja Miia Haavisto kiittävät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?