Järisyttävät katsojaluvut! Tuntematon sotilas on kaikkien aikojen katsotuin kotimainen elokuva ensi-iltaviikonloppuna

Tuntematon sotilas -elokuva keräsi avausviikonloppuna lähes 122 000 katsojaa.

30.10.2017 11:43

Aku Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas sai ensi-iltansa perjantaina.

Avausviikonlopun aikana elokuva keräsi teattereihin koko Suomessa 121 827 katsojaa.

Ensi-iltaviikonlopun katsojamäärä on enemmän kuin esimerkiksi kotimaiset suosikkielokuvilla Matti, Luokkakokous ja Luokkakokous 2, jotka ovat pitäneet hallussaan tähänastisia ennätyksiä ensi-iltaviikonlopun osalta.

Katsojamäärä pärjää todella hyvin myös vertailussa kansainvälisiin elokuviin. Enemmän katsojia avausviikonloppuna ovat ikinä Suomessa keränneet vain 007 Spectre (2015), jonka katsojamäärä ensi-iltaviikonloppuna oli 136 458 ja Stars Wars: The Force Awakens (2015), jonka vastaava luku oli 122 237.

Ennen ensi-iltaa elokuvan oli nähnyt 48 438 katsojaa, eli tähän mennessä elokuvan on nähnyt 140 paikkakunnalla ja 200 valkokankaalla yhteensä 170 265 katsojaa.

Mikään kotimainen tai ulkomainen elokuva koskaan ei ole saanut ennakkonäytöksissä yhtä paljon katsojia Suomessa.

– Mahtavaa, että niin moni on halunnut nähdä Tuntemattoman sotilaan. Elokuvamme selvästi tavoittaa eri sukupolvia ja siitä käydään laajaa keskustelua. Kaikkien tekijöiden ja mukana olleiden puolesta olen kiitollinen sitä, että yleisö näyttää ottavan elokuvan omakseen, elokuvan ohjaaja Aku Louhimies kommentoi tiedotteessa.

Elokuvan neljää pääosaa, eli Antero Rokkaa, Jorma Kariluotoa, Vilho Koskelaa ja Urho Hietasta esittävät Eero Aho, Johannes Holopainen, Jussi Vatanen ja Aku Hirviniemi.

Lisäksi elokuvassa nähdään lukuisia Väinö Linnan alkuperäisteoksesta tuttua sivuhahmoa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?