Sara Chafak yllättää – sai Louhimieheltä roolin uudessa Tuntemattomassa sotilaassa: ”Jos sinulla on ruumisrekvisiitalle käyttöä” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Sara Chafak yllättää – sai Louhimieheltä roolin uudessa Tuntemattomassa sotilaassa: ”Jos sinulla on ruumisrekvisiitalle käyttöä”

Saraa raahataan vangiksi.

Julkaistu: 27.10.2017 7:01, Päivitetty 27.10.2017 9:27

Vuoden 2012 Miss Suomi Sara Chafak nähdään uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

Sara Cahafak näyttelee uudessa Tuntemattomassa sotilaassa Siina Laineen kanssa Neuvostoarmeijan naisvankia, jota raahataan kadulla sen jälkeen, kun Suomen joukot ovat marssineet Petroskoihin.

Osan elokuvasta Sara sai sattuman kautta – avattuaan suunsa oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

– Se on ihan hauska juttu, Sara nauraa Ilta-Sanomille.

– Olimme kavereiden kanssa yhdessä tilaisuudessa, ja tapasin siellä Louhimiehen Akun. Heitin ihan läpällä, että jos sinulla on jollekin ruumisrekvisiitalle käyttöä, niin minuun voi olla yhteydessä.

Louhimies painoi Saran sanat mieleensä ja totesi antavansa tälle ihan oikean roolin.

 

Suomenlinna muuntui elokuvassa Petroskoiksi, suomalaisittain Äänislinnaksi. Kun Sara saapui tekemään omaa kohtaustaan, oli yllätys melkoinen.

– Kaikki oli niin massiivista. En ole ikinä ollut missään tuollaisessa mukana. Kun tulin paatilla rantaan, kaikki paikat olivat täynnä rekkoja ja henkilökuntaa.

Ja kun elokuvaa tehdään, sitä tehdään hartaasti. Pikkutarkan Louhimiehen toimiessa päällysmiehenä Saran lyhyttä kohtausta tehtiin kuin Iisakin kirkkoa.

– Kuvauksiin meni viisi ja puoli tuntia. Siihen meikit ja puvustukset päälle, lähes tuntemattomaksi maskeerattu Sara ihmettelee vieläkin.

 

Saran roolina on olla Neuvostoarmeijan naispuolinen tarkka-ampuja, jota retuutetaan kadulla. Sara kertoo, että kohtaus oli Louhimiehelle tärkeä, sillä ohjaaja halusi tuoda elokuvassaan esiin senkin puolen, että Neuvostoliiton joukoissa soti paljon naisia.

Varsinaisen kohtauksen tekemisestä Sara muistaa tarkalleen, kuinka paljon hän nautti näyttelemisestä. Hänen piti mulkoilla Samuli Vauramon esittämää luutnantti Lammiota ja Johannes Holopaisen näyttelemää vänrikki Kariluotoa.

– Oli kunnia olla hakatun näköisenä. En saanut puheroolia, mutta kyllä siinä joutui ilmaisutaitojaan käyttämään, ja Aku ohjeisti koko ajan. On kunnia olla osa maamme isointa elokuvaa, joka koskee jokaista suomalaista. Olen isänmaallinen ja kannan tämän kokemuksen isolla ylpeydellä.

Katso alla olevalta videolta, miten Tuntematonta sotilasta kuvattiin Suomenlinnassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?