Katso nämä netistä: dokumentti Hugh Hefneristä, Californication-tekijän uusi komediasarja...

Julkaistu:

Netti-tv-tärpit
Valitsimme viikon kiinnostavimmat katsottavat nettipalveluista – tässä tärkeimmät uutuudet Netflixistä, HBO Nordicilta, C Morelta, Yle Areenasta, Ruutu+:sta ja Elisa Viihde Aitiosta.
1) Absolutely Anything, elokuva/tieteiskomedia, Ruutu+

Brittiläisessä tieteiskomediassa tavallinen opettaja (Simon Pegg) saa avaruusolennoilta vallan tehdä mitä tahansa – testinä siitä, kuinka ihmisrotu käyttäytyy. Ohjaaja Terry Jones houkutteli 2015 valmistuneen elokuvan äänirooleihin legendaarisen Monty Python -koomikkoryhmänsä kaikki elossa olevat jäsenet.

Komedia jäi historiaan myös Robin Williamsin viimeisenä ääniroolina. Lopputulos sai kuitenkin tylyt arviot.


2) Hugh Hefner: Playboy vai kapinallinen, dokumentti, C More

Brigitte Bermanin ohjaama, jo 2009 valmistunut dokumentti Playboy-lehden perustajasta kertoo syyskuun lopussa menehtyneen Hugh Hefnerin elämästä hänet tunteneiden ihmisten kautta. Hefner antoi Bermanille luvan dokumentin tekemiseen, mutta ei itse ottanut osaa siihen.

Dokumentissa nähdään vanhoja klippejä ja haastatteluita, joissa sanansa sanovat muun muassa muusikot Dizzy Gillespie, Joan Baez, Gene Simmons ja Tony Bennett, näyttelijät Sammy Davis Jr, Tony Curtis, James Caan ja George Lucas sekä Playboy-mallit Jenny McCarthy ja Shannon Tweed.


3) Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu, elokuva/perheseikkailu, Elisa Viihde Aitio

Antti Holma ja Riku Nieminen tekevät loistoroolit lastenseikkailussa, jonka pohjana ovat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen velmut kirjat.

Kaksikko esittää välkkyjä mutta outoja heppuja, jotka Helsinkiin saavuttuaan ihmettelevät sanaleikkien ja iloisten väärinkäsitysten avulla niin pääkaupungin tapoja kuin joulua valmistelevien aikuisten hössötystä. Eedit Patrakka ihastuttaa Veera-tyttönä, joka pitää kaksikon sekoilut aisoissa.

4) Loudermilk, komediasarja (10 jaksoa), HBO Nordic

Onko alun perin komedioista Nuija ja tosinuija (1994) sekä Sekaisin Marista (1998) mainetta niittänyt ohjaaja Peter Farrelly kesyyntynyt – vai peräti kypsynyt? Alatyylin huumorin tilalle on hänen uudessa komediasarjassaan tullut musta huumori.

Kymmenosainen Loudermilk kertoo kärttyisestä päihdeneuvojasta, joka on itsekin toipumassa alkoholismista.


5) Maan povessa, jännityssarjan 2. kausi, C More

Yliluonnollinen ruotsalainen jännityssarja jatkuu toisen kauden jaksoin. Niissä etsivä Eva Törnblad (Moa Gammel) yrittää jättää aiemmat tapahtumat taakseen, mutta menneisyydessä tapahtuneet lasten katoamiset eivät jätä häntä rauhaan.


6) Oikeus tietää, vapaus sanoa, dokumentti, Yle Areena

Wikileaks-sivuston kiistelty perustaja Julian Assange ja puhelinsalakuuntelun uhriksi joutunut näyttelijä Jude Law ovat sananvapautta käsittelevän dokumentin kuuluisimmat haastateltavat. Mukana on myös Yhdysvaltain vesikidutusmenetelmät vuonna 2007 myöntänyt entinen CIA-analyytikko John Kiriakou sekä aiheeseen perehtyneitä toimittajia ja aktivisteja.

Sen ohjaaja Tarquin Ramsay ryhtyi tekemään dokumenttiaan 15-vuotiaana. Urakkaan meni viisi vuotta. Lopputulos sivuaa myös kysymyksiä turvallisuudesta, itsesensuurista ja valvonnasta.


7) Patton Oswalt: Annihilation, stand up, Netflix

Sarjoista Kellarin kunkku ja Goldbergit tuttu näyttelijä-koomikko Patton Oswalt on huhtikuussa 2016 tapahtuneen vaimonsa yllättävän kuoleman jälkeen puhunut julkisesti paljon surun kohtaamisesta. Sama teema jatkuu hänen stand up -esityksessään.

Siinä Oswalt käsittelee viimeisen vuoden aikana kokemiaan kivun ja menetyksen tunteita huumorin kautta. Esityksen muita aiheita ovat muun muassa Yhdysvaltain nykypolitiikka.


8) Päivä, jona tapasin El Chapon, dokumenttisarja (3 jaksoa), Netflix

Meksikon suurimpiin tähtiin kuuluva näyttelijä Kate del Castillo kertoo dokumenttisarjassa oman näkemyksensä järjestämästään tapaamisesta, johon ottivat osaa hän, Hollywood-näyttelijä Sean Penn ja pahamaineinen huumepomo Joaquin ”El Chapo” Guzmán.

Kuumottavuutta tapahtumiin tuo se, että vankilasta paennut Guzmán vangittiin jonkin aikaa salatapaamisen jälkeen – vain muutamaa päivää ennen kuin Pennin tapaamisesta Rolling Stone -lehteen kirjoittama huumepomon haastattelu ilmestyi.

9) 1922, elokuva/jännitys, Netflix

Zak Hilditchin ohjaama elokuva 1922 perustuu Kingin noin satasivuiseen novelliin, jossa maanviljelijä Wilfred James (Thomas Jane) tunnustaa vaimonsa Arletten (Molly Parker) murhan.

Ruumiin hautaamisen jälkeen Wilfred joutuu kuitenkin pinteeseen: ensin rottien ja myöhemmin muiden hirvitysten ahdistelemaksi.

10) White Famous, komediasarja (10 jaksoa), HBO Nordic

Muun muassa elokuvista Ray (2004) ja Django Unchained (2012) tutun näyttelijän Jamie Foxxin omaan elämään löyhästi perustuva komediasarja kertoo lahjakkaasta nuoresta mustasta koomikosta (Jay Pharoah), joka on jo saavuttanut jonkin verran mainetta. Hän haluaa kuitenkin tavoitella myös valtavirran suosiota valkoisen yleisön keskuudessa.

Foxx itse nähdään sarjassa pienessä roolissa. Komediasarjan pääkirjoittaja on Tom Kapinos, Californication-sarjan luoja. White Famous sijoittuu Californication-sarjan kanssa samaan tarinamaailmaan, joten tuttujen sivuhahmojen pistäytyminen myös White Famous -sarjassa on mahdollista.


IS Tv-lehti esittelee viikon kiinnostavimmat nettiuutuudet joka perjantai-ilta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt