TV & elokuvat

Arvio: Lumiukko – vuorenvarmasta hitistä tuli sekasotku: ”Läpeensä epäuskottava ja tulvillaan lajityypin kliseitä”

Julkaistu:

elokuva-arvio
Mikä siis meni pieleen? No, ihan kaikki.
Norjalaisen Jo Nesbon rikosromaaniin pohjautuvasta Lumiukosta piti tulla timantinkova laatujännäri ja vuorenvarma hitti. Sen sijaan siitä tulikin kansainvälinen sekasotku.

Lähtökohdat voisivat tuskin olla lupaavammat. Nesbo on muodikkaan nordic noirin menestyneimpiä kirjailijoita. Elokuvan kansainvälinen näyttelijäkaarti vilisee huippunimiä ja ohjauksesta vastaa Ruotsin kirkkaimpiin lahjakkuuksiin lukeutuva Tomas Alfredson. Yksi leffan tuottajista on itse Martin Scorsese.

Mikä siis meni pieleen? No, ihan kaikki.

Elokuva tapahtuu ja on kuvattu Norjassa, mutta siinä puhutaan englantia. Michael Fassbender on erinomainen näyttelijä, mutta oslolaisena rikospoliisi Harry Holena hän on pihalla kuin... no, tehän tiedätte.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yhtään uskottavampi ei ole ranskalainen Charlotte Gaisnbourg Holen ex-vaimona, elähtänyt Val Kilmer norjalaisena poliisina tai J.K. Simmons oslolaisena poliitikkona. Ruotsalainen Rebecca Ferguson onnistuisi paremmin Holen kollegana, jollei hänen roolihahmonsa toimisi elokuvassa niin idioottimaisesti.

Lumiukon tarina, jossa jahdataan sarjamurhaajaa talvisessa Oslossa, on luvattoman sekava, läpeensä epäuskottava ja tulvillaan lajityypin kliseitä. Jännityksestä leffassa ei ole tietoakaan ja sen sokkitehosteiksi tarkoitetut kuvatkin tuntuvat tahattoman koomisilta.

Lumiukko ei ole vain epäonnistunut elokuva, vaan totaalinen fiasko. Sen oikea paikka ei ole valkokankaalla, vaan syvällä norjalaisen ikiroudan uumenissa.

Lumiukko

Ohjaus: Tomas Alfredson.

Pääosissa: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, J.K: Simmons, Charlotte Gainsbourg.

Juoni: Oslon rikospoliisi jäljittää sarjamurhaajaa.

Ensi-ilta: Perjantaina 10. lokakuuta 2017.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt