TV & elokuvat

Arvio: Aikuisille suunnattu animaatio The Red Turtle on visuaalisesti loistava kertomus ihmisen ja luonnon suhteesta

Julkaistu:

elokuva-arvio
The Red Turtle nähdään Suomessa ainoastaan Helsingin Kino Engelin valkokankaalla.
Yksinäinen mies haaksirikkoutuu autiolle trooppiselle saarelle. Hän oppii saarella selviytymisen taidot ja rakentaa itselleen lautan, jolla jatkaa matkaansa. Jokin meressä viihtyvä olio kuitenkin särkee hänen lauttansa kerta toisensa jälkeen.

The Red Turtle on hollantilaisen Michael Dudok de Witin ohjaama animaatioelokuva, jonka tuotantoon on osallistunut myös maailmankuulu japanilainen Ghibli-studio. Lähes kokonaan käsinpiirretyssä elokuvassa ei ole puhetta lainkaan. Yksinkertaisen, mutta arvoituksellisen tarinansa se kertoo puhtaasti kuvien, musiikin ja äänitehosteiden avulla.


Realistisesti alkava elokuva saa edetessään fantasian ja allegorian piirteitä. Kysymys on ihmisen ja luonnon suhteesta, jopa eräänlaisesta luomistarinasta. De Wit ei tarjoa yksinkertaisia selityksiä, vaan jättää tulkinnan katsojalle.

Visuaalisesti upean elokuvan piirrosjälki on selkeälinjaista, mutta myös maalauksellista. Sen kuvastossa voi aistia vaikutteita japanilaisten puupiirrosten perinteestä. Elokuvan hahmot on piirretty digitaalisella kynällä suoraan kosketusnäytölle, mutta maisemat puolestaan hiilellä paperille. Vain kilpikonnat on luotu kokonaan digitaalisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaikka animaatioelokuvat ovat nykyään suositumpia kuin koskaan, aikuisille suunnatut animaatiot ovat yhä harvinaisia vieraita valkokankaalla. Oscar-ehdokkaaksi tänä vuonna yltänyt The Red Turtlekin nähdään Suomessa ainoastaan Helsingin Kino Engelin valkokankaalla.

The Red Turtle

Ohjaus: Michaël Dudok de Wit.

Juoni: Autiolle saarelle haaksirikkoutunut mies kohtaa jättiläiskilpikonnan, joka muuttaa hänen elämänsä.

Ensi-ilta: Perjantaina 10. lokakuuta 2017.

★★★★

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt