TV & elokuvat

Arvio: Pertti Kurikan nimipäivät -yhtyeestä kertovassa Tokasikajutussa on mukana ripaus romantiikkaa

Julkaistu:

elokuva-arvio
Tokasikajuttu jatkaa siitä, mihin Kovasikajuttu jäi.
Kansalliseksi ilmiöksi parin vuoden takaisten Euroviisujen myötä noussut kehitysvammaisten punkbändi Pertti Kurikan nimipäivät palaa valkokankaalle Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin sympaattisessa dokumentissa. Tokasikajuttu jatkaa bändin tarinaa osapuilleen siitä, mihin saman tekijäparin Kovasikajuttu (2012) jäi.

Pelkästä vanhan kertauksesta ei silti ole kyse. Tokasikajutun draamallisen rungon muodostaa PKN:n osallistuminen euroviisuihin sekä sen myötä tapahtunut hetkellinen nousu kansainvälisiin parrasvaloihin. Viisuhuumaa seuraa karu paluu arkeen ja viimein päätös bändin lopettamisesta.

Tokasikajuttu ei yllätä samalla tavalla kuin edeltäjänsä, sillä tässä vaiheessa PKN:n tarina ja jäsenet ovat jo pääpiirteissään tuttuja jokaiselle. Sen se kuitenkin näyttää, ettei bändin viisutaival edes ennen lopullista finaalista karsiutumista ollut mitään ruusuilla tanssimista. Äkillinen julkisuus ja menestyspaineet koettelivat bändiläisten muutenkin yliherkkiä suhteita rankasti.

Edellisestä elokuvasta tuttujen kakkajuttujen sekä bändiläisten kiukuttelujen lisäksi Tokasikajuttua värittää PKN:n rumpalin ja kitarateknikon rakkaus samaan naiseen. Bänditouhut ovat välillä unohtua kiivaan mustasukkaisuusdraaman alle. Tunteet ovat jatkuvasti pinnassa myös yhtyeen muilla jäsenillä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kärkkäisen ohjaus ja J-P Passin kuvaus tuovat PKN:n arjen yhtä lähelle katsojaa kuin Kovasikajutussakin. Niinpä Tokasikajutusta kehkeytyykin viihdyttävä, vuoroon huvittava ja surumielinen musiikkidokumentti maamme kenties erikoislaatuisimman bändin lopputaipaleesta.

Tokasikajuttu

Ohjaus: Jukka Kärkkäinen, J-P Passi.

Pääosissa: Kari Aalto, Sami Helle, Pertti Kurikka, Toni Välitalo.

Juoni: Pertti Kurikan nimipäivät osallistuu euroviisuihin ja päättää lopettaa toimintansa.

Ensi-ilta: Perjantaina 10. lokakuuta 2017.

★★★

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt