TV & elokuvat

Arvio: Viinitilamme Ranskassa – sympaattinen ihmissuhdeleffa sisarussuhteista ja viininviljelyn kaunistelemattomasta arjesta

Julkaistu:

elokuva-arvio
Viehättää aluksi, lässähtää lopuksi.
Ranskalaiset ja italialaiset viinitilat näyttäytyvät valkokankaalla usein maanpäällisinä paratiisin korvikkeina. Siksi on mukava katsoa vaihteeksi elokuva, joka näyttää viininviljelyn ympärivuotisena, vankkaa ammattitaitoa vaativana työnä ja perinteikkäänä elämäntapana.

Cédric Klapischin ohjaama Viinitilamme Ranskassa kertoo kolmesta aikuisesta sisaruksesta, jotka perivät yhdessä isänsä viinitilan. Perinnön myötä he joutuvat päättämään paitsi lapsuudenkotinsa ja isänsä elämäntyön kohtalosta myös oman elämänsä tulevasta suunnasta. Haluavatko he jatkaa isänsä viitoittamalla tiellä vai myydä tilan ja suunnata muualle?

Elokuvan päähenkilö on kotiseudulleen vuosien jälkeen palaava Jean (Pio Marmaï), jolla on jo Australiassa oma perhe ja viinitila. Ana Girardot esittää sisarusten kotitilaa isän sairastumisen jälkeen johtanutta Juliettea ja Francois Civil tämän toista veljeä, joka on nainut läheisen viinitilan omistajan tyttären.


Sisarusten keskinäiset suhteet ja perinnön tuomat käytännön ongelmat tarjoavat Klapischin elokuvalle melko universaalin temaattisen perustan. Sen päälle ohjaaja rakentaa eloisan ja realistisen kuvauksen viininviljelyn arjesta. Vuodenaikojen vaihtelu rytmittää elokuvan verkkaista, mutta enimmäkseen ilmavaa kerrontaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viinitilamme Ranskassa on sympaattinen ihmissuhdeleffa vahvalla paikallisvärillä maustettuna. Viehättävän alkupuolen jälkeen sen tarina alkaa kuitenkin hienoisesti polkea paikoillaan eikä sovinnainen päätös tuo elokuvaan kaivattua loppunousua.

Viinitilamme Ranskassa

Ohjaus: Cédric Klapisch.

Pääosissa: Pio Marmaï, Ana Girardot, Francois Civil.

Juoni: Viinitilan perivät sisarukset joutuvat päättämään sen kohtalosta.

Ensi-ilta: Perjantaina 13. lokakuuta 2017.

★★★

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt