Paula Koivuniemi käy palvelutaloissa esiintymässä - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Paula Koivuniemi käy palvelutaloissa esiintymässä: ”Se on tällaiselle itkuiikalle välillä vaikeaa”

Paula Koivuniemi ja Katri Helena esiintyvät Ylen Vuosisadan kulttuurigaalassa, ja ovat itsekin kulttuurielämysten metsästäjiä. Paula käy palvelutaloissa esiintymässä maamme senioreille.

Paula Koivuniemi.­

11.10.2017 7:15

Tänä vuonna juhlitaan näyttävästi paitsi satavuotiasta Suomea, myös maamme kulttuurihistoriaa. Ensi viikon keskiviikkona TV1-kanavalla esitettävässä Vuosisadan kulttuurigaalassa esiintyy eturivin artisteja.

Heidän joukossaan ovat itseoikeutetusti suuret tähdet Paula Koivuniemi ja Katri Helena, jotka ovat molemmat monipuolisen kulttuurin ystäviä. Kumpikin juhlistaa mielellään satavuotiasta Suomea tällaisen gaalan merkeissä.

– Kyllähän sitä täytyy juhlia, että tähän maailman aikaan olemme pysyneet itsenäisinä idän ja lännen välissä. Se on juhlimisen asia! Katri Helena painottaa.

Katri Helena.­

Paula Koivuniemi on vieraillut laulamassa senioreiden luona palvelutaloissa, ja aikoo jatkaa sitä edelleen.

 Näen, miten kaikki vaipuvat muistojen maailmaan, kun esitämme vanhoja kappaleita.

– Se on tällaiselle itkuiikalle vaikeaa välillä. Näen, miten kaikki vaipuvat muistojen maailmaan, kun esitämme vanhoja kappaleita. Se on hyvin koskettavaa, ja olen kova itkemään, mutta yritän aina tsempata, Paula sanoo.

Hän on kiertänyt palvelutaloja yhdessä Pirkko Mannolan kanssa.

– Laulamme siellä kaikki yhdessä ja muistelemme nuoruutta. Tykkään siitä hirveästi: se on niin aitoa, ja tekee hyvää kaikille. Seniorit virkistyvät, ja vierailut antavat paljon myös itselle. Suosittelen tätä jokaiselle artistille.

Elokuvateatteriin Paula ei ole hetkeen ehtinyt, eikä hän usko pystyvänsä katsomaan myöskään satavuotiaan Suomen kunniaksi valmistuvaa uutta Tuntematon sotilas -elokuvaa.

– Isäni oli sodassa, ja hänelle jäi siitä traumoja. En siksi tykkää sellaisista elokuvista. Mieluummin katson jotain kaunista ja herkkää. Kaunis rakkaustarina tekee hyvää ihmiselle, Paula herkistyy.

Katri Helena aikoo mennä katsomaan Tuntemattoman sotilaan ja kävi myös vastikään elokuvateatterissa katsomassa suomalaisen Ikitie-filmin.

– Olimme Tommin (Liimatainen) kanssa katsomassa elokuvan, ja se on ihan uskomaton. Se oli jotenkin järkyttävän hyvä, ja tarinaa jäi miettimään pitkäksi aikaa. Lähdin elokuvista möykky rinnassa, kun mietin, miten julmuus pääsee joskus rehottamaan ihmisissä.

Lue Paula Koivuniemen ja Katri Helenan koko haastattelu tuoreesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 11.–17.10. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion voit lukea täältä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?