Krista Kosonen pääosassa uudessa jättituotannossa – rikossarjassa mukana myös Game of Thrones -tähti! - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Krista Kosonen pääosassa uudessa jättituotannossa – rikossarjassa mukana myös Game of Thrones -tähti!

Krista Kosonen nähdään rikostutkijana kansainvälisenä yhteistyönä tehtävässä Bullets-sarjassa.

Julkaistu: 25.9.2017 8:00

Krista Kosonen ja Sibel Kekilli tähdittävät uutta jännityssarjaa.

Syksyllä 2018 Elisa Viihteessä ensi-iltansa saa uusi kansainvälisenä yhteistyönä tehty jättisatsaus Bullets. Sarjan budjetti on nyt noin viisi miljoonaa euroa ja sen kuvaukset alkavat marraskuussa 2017. Sarjan pääohjaajana toimii Antti J. Jokinen, joka ohjaa sarjan ensimmäiset viisi jaksoa.

Pääosissa nähdään Krista Kosonen, Tommi Korpela ja saksalaisnäyttelijä Sibel Kekilli, joka on tuttu Game of Thrones -sarjasta.

Kosonen esittää sarjassa rikostutkijaa, joka soluttautuu Sibel Kekillin esittämän rikollisen lähipiiriin. Naisten välille syntyy erikoinen suhde, eikä kaikki ole aivan niin mustavalkoista kuin voisi luulla.

Pohjoismaiset rikossarjat, eli nordic noirit, ovat olleet maailmalla kovassa nosteessa. Nordic noir -sarjoista tunnetuimmat ovat esimerkiksi Stieg Larssonin Millennium-kirjasarja ja siihen perustuvat elokuvat. Viime vuosien suurin nordic noir -tapaus on Silta.

Saksalaisnäyttelijä Sinel Kekilli on tuttu muun muassa Game of Thrones -sarjasta.

Antti J. Jokinen sanoo Bulletsin eroavan kilpailijoistaan paitsi juoneltaan, myös päähenkilöiltään. Bulletsia hän ei myöskään nimeäisi varsinaisesti nordic noir -sarjaksi, vaan sarja on monikansallinen, ja siinä on mukana viitteitä maailmantilanteeseen.

– Bullet ei ole suora kopio mistään muusta Wallanderin tai Beckin kaltaisista sarjoista. Monet pohjoismaiset rikossarjat tuntuvat välillä olevan toistensa jäljitelmiä, Jokinen sanoo.

Bulletsin päähenkilöinä ei nähdä kivikasvoisia poliisimiehiä, vaan kaksi naista. Vahvat naisroolit ovatkin usein keskiössä Jokisen töissä.

– Bulletsissa on kaksi naispääosaa, ja naiset ovat olleet pääosissa myös aikaisemmissa töissäni kuten Puhdistuksessa ja Kätilössä. Olen aina ajatellut rooleja sukupuolettomasti. Olen tietysti erittäin iloinen, että samaa ajatusmaailma on ruvennut näkymään myös muiden ohjaajien töissä.

Jokinen nauraa ohjanneensa viimeksi tv-sarjaa Suomessa 25 vuotta sitten. Hän kehuu, että kotimaisissa tv-tuotannossa ollaan menty aimo harppauksin eteenpäin ja kansainvälisempään suuntaan.

– Jos minulta olisi kysytty viisi vuotta sitten mukaan tähän projektiin, niin en olisi lähtenyt. On hienoa, että Suomessa satsataan tv-sarjoihin ja isommilla resursseilla on tietysti kiva lähteä sarjaa tekemään. Tv:n taso on Suomessa noussut. Bullets on kotimaisen työvoiman voitto ja mukana on sama työvoima kuin Puhdistuksessakin.

Krista Kosonen kertoo IS:lle roolin olevan eräs uransa mielenkiintoisimmista.

– Minun osaltani Bulletsin kuvaukset alkavat puolentoista kuukauden päästä. Odotan sarjan kuvauksia hyvillä mielin, todella kiinnostuneena. Rooli vaikuttaa haastavalta, Kosonen sanoo.

Krista Kosonen nähdään rikostutkijana kansainvälisenä yhteistyönä tehtävässä Bullets-sarjassa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun saksalaisnäyttelijä Sibel Kekilli pääsee työskentelemään suomalaisten kanssa, sillä hän tähditti Tony Laineen ohjaamaa Pihalla-elokuvaa, vuonna 2009. Kekilli tuli suurelle yleisölle tunnetuksi palkitussa Suoraan seinään -elokuvasta. Näyttelijä tunnetaan kuitenkin etenkin Game of Thrones -sarjan Shaena, mutta aloitti uransa kameran edessä aikuisviihteen parissa jo 2000-luvun alussa.

Sarjan ovat luoneet Minna Virtanen ja Antti Pesonen. Virtasen aikaisempiin tv-sarjoihin lukeutuvat muun muassa Kylmäverisesti sinun. Pesosen käsikirjoittama Sorjonen-sarja puolestaan oli viime syksyn suurimpia kotimaisia satsauksia.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Antti Pesonen, Matti Laine ja Kirsi Vikman. Sen tuottaa suomalainen Vertigo, osatuottajina toimivat saksalainen Nadcon ja belgialainen Lumière, jotka ovat tuottaneet useita kansainvälisiä menestyssarjoja, kuten Siltaa ja Jälkiä jättämättä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?