TV & elokuvat

Vakavien kipujen vuoksi kiertuettaan lykännyt Lady Gaga avautuu sairaudestaan dokumentissa – netti-tv-tärpit

Julkaistu:

Netti-tv-tärpit
Lady Gagan arkea seuraavan dokumentin lisäksi netti-tv-tärpeissä myös stand up -koomikko Jerry Seinfeldin muistelmat sekä Beavis & Buttheadin tekijän uusi animaatio.
Gaga: Five Foot Two, dokumenttielokuva, Netflix

Pop-tähdeksi rytinällä syksyllä 2008 hitillään Poker Face kohonnut Lady Gaga eli Stefani Joanne Angelina Germanotta on julkisissa esiintymisissään vetänyt täyttä pop-diivan roolia. Siihen ovat kuuluneet paitsi näyttävät show’t myös räiskyvät esiintymisasut.

Chris Moukarbelin ohjaama upouusi, vasta pari viikkoa sitten maailmanensi-iltansa Toronton elokuvajuhlilla saanut dokumentti on kuitenkin harvinainen kurkistus Gagan omaan arkeen.

Dokumentissa Gaga vahvistaa kärsivänsä kroonisista kivuista. Ne ovat vaivanneet häntä vuodesta 2013 alkaen, jolloin hän loukkasi lonkkansa.


Kipujen taustalla on fibromyalgia, joka aiheuttaa kipua lihaksissa ja sidekudoksissa. Reumaliiton mukaan fibromyalgiaa sairastavat potilaat kärsivät paitsi tuki- ja liikuntaelimistön kivuista myös lepoa antamattomasta yöunesta ja heti heräämisestä alkavasta uupumuksesta. Lisäksi heillä voi olla oireita, jotka ovat sekä psyykkisiä että neurologisia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Dokumentin alussa Gaga kertoo, että jos hän masentuu, hän saattaa saada koko kehon kattavia kouristuksia.

Dokumentin julkaisu Netflixissä sai alkuviikosta hyvin ajankohtaisia piirteitä: maanantaina Lady Gagan kiertuepromoottori tiedotti, että tähden esiintymiskiertueen syyskuun lopulle ja lokakuulle ajoitettua osuutta on toistaiseksi lykätty eteenpäin ankarien kipujen vuoksi.


Moukarbel seurasi Gagaa kahdeksan kuukauden ajan vuoden 2016 hillityn Joanne-levyn julkaisun aikoihin. Elokuvassa hänet nähdään kärsivän kivuista muun muassa Tony Bennettin syntymäpäiväesiintymisen, Perfect Illusion -kappaleen musiikkivideon kuvausten ja Super Bowl -ottelun puoliaikashow’n harjoitusten aikana.

Lisäksi dokumenttiin tallentui runsaasti henkilökohtaisia hetkiä ystävien ja sukulaisten seurassa.


Viikon muut netti-tv-tärpit

Jerry Before Seinfeld, stand up -dokumentti, Netflix

Ennen jättisuosion saanutta Seinfeld-komediasarjaa (1989–1998) Jerry Seinfeld esitti stand up -komiikkaa muun muassa New Yorkin The Comic Strip -klubilla. Samalla klubilla kuvatussa tuoreessa taltioinnissa hän esittää otteita 1970-luvun kuuluisimmista stand up -seteistään.

Mukana on myös vanhoja lapsuusajan kotivideoita sekä – ällistyttävää sinänsä – muistiinpanot jokaisesta vitsistä, jonka hän on vuoden 1975 jälkeen kirjoittanut.


Mike Judge Presents: Tales from the Tour Bus, la 23.9. alkaen HBO Nordic

Animoiduista komediasarjoistaan Beavis & Butthead sekä Kukkulan kuningas tunnettu Mike Judge animoi uudessa sarjassaan amerikkalaisten kantritähtien haastatteluja. Kiertue-elämään liittyviä huvittavia anekdootteja kertovat kahdeksan jakson aikana Jerry Lee Lewis, Tammy Wynette, George Jones, Billy Joe Shaver, Waylon Jennings ja Johnny Paycheck.


The Kevin Case, dokumenttisarja, Ruutu+

Kolmiosaisessa dokumentissa ruotsalainen toimittaja Dan Josefsson käy läpi yhä maansa kuuluisimmista murhatapauksista. Vuonna 1988 Ruotsin Arvikassa tapahtui 4-vuotiaan Kevinin murha, jonka tekijöiksi poliisit päättelivät 5- ja 7-vuotiaat veljekset.

Dokumentissa nyt parikymppiset veljekset Robin ja Christian kertovat, etteivät he muista murhanneensa Keviniä. Josefsson tuo esiin myös tapauksen käsittelyyn liittyviä ristiriitaisia huomioita. Ruotsissa sarja herätti kohun, joka johti tapauksen tutkinnan avaamiseen uudestaan.


Transparent, draamasarjan 4. kausi, la 23.9. alkaen Viaplay

Lukuisista pikkurooleista tuttu näyttelijä Jeffrey Tambor sai vuonna 2014 elämänsä osan Transparent-sarjan isänä, joka entisen vaimonsa ja aikuisten lapsiensa yllätykseksi paljasti kokevansa olevan transsukupuolinen nainen.

Vivahteikkaita henkilökuvia sisältävän ja palkintoja keränneen draamasarjan neljännen kauden aluksi Tamborin näyttelemä Maura matkustaa sukunsa juurille Israeliin. Myös sarjan viides kausi on jo tekeillä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt