Erikoisella haastattelullaan kohun aiheuttanut Jim Carrey jatkoi puheitaan: ”Minua ei ole olemassa” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Erikoisella haastattelullaan kohun aiheuttanut Jim Carrey jatkoi puheitaan: ”Minua ei ole olemassa”

Jim Carrey saapui tiistaina Jim & Andy: The Great Beyond -elokuvan punaiselle matolle.

Julkaistu: 14.9.2017 5:47

Näyttelijä Jim Carreyn haastattelusta tuli iso puheenaihe.

Kanadalais-amerikkalainen näyttelijä ja koomikko Jim Carrey, 55, antoi hiljattain Harper's Bazaarin Ikonit -tapahtuman punaisella matolla haastattelun, josta tuli iso puheenaihe.

Eksistentiaalista nihilismiä pursunneessa haastattelussa Carrey totesi mm. ettei ”millään tällä ole väliä” ja että koko tapahtuma oli merkityksetön.

Koska ristiriitaisia reaktioita aiheuttanut haastattelu on kiinnostanut valtavasti, on Carrey saanut perustella näkemyksiään viime päivinä. Hän on avannut näkemyksiään eri medioille Toronton filmifestivaaleilla, jossa hän on promoamassa uutta elokuvaansa Jim & Andy: The Great Beyond.

Kyseessä on valtavien arkistomateriaalien avulla koostettu dokumentti vuoden 1999 elokuvan Man on the Moonin kulisseista. Carrey esitti elokuvassa Andy Kaufmania ja tämän alter egoa Tony Cliftonia, eikä luopunut roolihahmoistaan edes kuvaustauoilla.

Carreyn mukaan hän on irtaantunut minuudestaan mentyään tarpeeksi syvälle elokuvarooleihinsa.

– Minua ei ole olemassa. On vain asioita, jotka tapahtuu. Tässä se juttu on: tämä ei ole meidän maailmamme. Meillä ei ole väliä. Se on hyvä uutinen. Näyttelijänä sitä esittää hahmoja, ja kun niihin hahmoihin menee tarpeeksi syvälle, ymmärtää, että omakin hahmo on aika ohut. Sitä yhtäkkiä irtaantuu ja miettii, että ”kuka on Jim Carrey? Ai, häntä ei oikeastaan ole olemassa”, Carrey sanoi maailmankatsomuksestaan Business Insiderin mukaan.

– On olemassa vain tiedostamisen suhteellinen ilmentymä, jolle joku antoi nimen, uskonnon, kansallisuuden ja laittoi ne yhteen luoden jotain, jonka pitäisi olla persoona. Mikään siitä ei ole todellista, jos poraa tarpeeksi syvälle.

Jim Carrey Torontossa tiistaina.

Näyttelijä kertoi ajatuksistaan myös W Magazinelle. Carreyn mielestä asiat kuten päihteet, juominen, seksi, erilaiset vimpaimet ja kaikki millä voi ”hämätä itseään”, on suunniteltu, jotta ihminen ei ikinä pysähdy liikkumasta tuntemaan pohjatonta kuilua ja tyhjyyttä.

Aiemmin masennuksesta kärsinyt Carrey vakuutti, että hänellä on kaikki hyvin.

– Minua ei masenna tai mitään. En syö lääkkeitä tai lisäravinteita. Otan vähän kalanmaksaöljyä joka päivä, syön hyvin ja treenaan vähäsen. Ja ymmärrän, ettei minua ole olemassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?