Radiojuontaja Renne Korppilan yllättävä uusi aluevaltaus: brutaali rooli supersankari­elokuvassa – päätyi mukaan täysin sattumalta

Renne Korppila näyttelee raakaa pahista uudessa suomalaisessa Rendel-supersankarielokuvassa.

Renne Korppila tekee Rendel-elokuvassa ensimmäisen roolinsa näyttelijänä.

13.9.2017 6:29

Personal trainer, radiotoimittaja ja myyjä Renne Korppila, 41, saa jatkossa liittää ansioluetteloonsa myös tittelin näyttelijä.

Uudessa kotimaisessa Rendel-supersankarielokuvassa Korppila säväyttää roistojen puolella työskentelevänä, Lahtaajaksi kutsuttuna hiljaisena luunmurskaajana, joka puhuu lähinnä nyrkeillään. Rooli on iso vastakohta puheliaan Korppilan omaan olemukseen.

– Lahtaaja on sosiopaatti, mutta hänen aggressionsa on hirveän pidätettyä. Se tulee käyttöön vain silloin, kun sitä tarvitaan, Korppila kuvailee.

Väkivaltainen hahmo on osa Jesse Haajan luomaa, synkkää sarjakuvahenkeä huokuvaa maailmaa, jonka keskellä on roistoja kovin ottein jahtaava, Rendeliksi itseään kutsuva kostajasankari.

Renne Korppila näyttelee Rendel-elokuvassa kovaotteista roistoa, joka ei epäröi käyttää nyrkkejään.

Lahtaaja puolestaan tuo välittömästi mieleen klassisten rikostarinoiden kovaotteiset, brutaalit gorillahahmot. Korppilan lihaksikas, vahvasti tyylitelty Lahtaaja olisi täysin kotonaan vaikka Frank Millerin Sin City -sarjakuvien rujossa maailmassa.

– Luunmurskaajat ovat yksi tähän lajityyppiin kuuluvista tarpeellisista stereotyypeistä. Lahtaajan totaalinen, tonnin seteli -ilmeettömyys puhutteli minua itseänikin, Korppila kertoo.

– Aluksi sitä piti hakea, että kaiken eleettömyyden sai mahdollisimman minimiin, mutta kun sen oikeastaan jo ensimmäisenä päivänä löysin, huomasin että se on siinä – ja että tämä on nastaa!

Roolitarjous tuli yllätyksenä

Mukaan elokuvaan Korppila päätyi tehtyään Haajasta haastattelun radio-ohjelmaansa. Ohjaaja kysyi häntä ensin Rendelin toisen teasertrailerin kuvauksiin pieneen cameo-osaan.

– Siinä samassa tuli vähän yllärinä, kun sanottiin, että meillä olisi sulle tässä myös rooli, kiinnostaisiko. Totta ihmeessä kiinnostaa!

Synkkä Rendel perustuu ohjaaja Jesse Haajan 14-vuotiaana kehittelemään sarjakuvahahmoon. Pääroolia näyttelee Kris Gummerus.

Korppilaa ja Haajaa yhdisti nopeasti intohimo sarjakuviin ja supersankarien lajityyppiin: molemmat huomasivat piirrelleensä sankarihahmoja vihkoihin jo ala- ja yläasteella. Itse Rendelissä Korppila näkee synkän Batmanin ja kostavan Tuomarin piirteitä.

– Rendel ylittää rajan, jota monet supersankarit eivät ylitä, eli kuolettavan voiman käytön. Se on ihan asiaankuuluvaa, jos tuommoinen hahmo tuodaan näyttelijöiden avulla osaksi todellista maailmaa: jos hahmo on niin sekaisin, että se vetää kumipuvun päälle ja lähtee hakkaamaan rikollisia, totta kai se pistää heitä myös kylmäksi!

Lahtaajan roolin sisäistämisessä auttoi Rendelin maailman ajatteleminen pahana unena.

– Sen jälkeen oli hirveän helppo soveltaa, kun sisäisti, että hahmot ovat kuin painajaisen mörköjä.

Katso alta Rendel-elokuvan traileri:

Rendel, ensi-ilta elokuvateattereissa perjantaina 22. syyskuuta.

Päivitetty 13.9.2017 klo 9.25: Lisätty kuva Rendelistä sekä elokuvan faktatiedot. Klo 10.06: Lisätty Rendel-elokuvan traileri.

Rendel

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?