Elokuvateollisuudella hirveä kesä Yhdysvalloissa – suuren budjetin floppeja ja alisuorittaneita jatko-osia - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Elokuvateollisuudella hirveä kesä Yhdysvalloissa – suuren budjetin floppeja ja alisuorittaneita jatko-osia

Brittinäyttelijä Charlie Hunnam tähditti King Arthur: Legend of the Sword -elokuvaa.

Julkaistu: 6.9.2017 4:13

Varietyn mukaan huolestuttavan pieni määrä ihmisiä kävi elokuvateattereissa.

Mennyt kesä oli elokuvateollisuuden huonoin yli kymmeneen vuoteen Yhdysvalloissa, kertoo Variety-lehti verkkosivuillaan.

– Tehdäksemme sen hyvin selväksi, huolestuttavan pieni määrä ihmisiä kävi tänä kesänä elokuvateattereissa Pohjois-Amerikassa, lehti kirjoittaa.

Sen mukaan huonon menestyksen taustalla ovat ennen kaikkea flopeiksi osoittautuneet suuren budjetin elokuvat ja alisuorittaneet jatko-osat.

ComScoren tarjoamien tietojen mukaan kotimaan pääsylipputulot olivat 3,8 miljardia dollaria eli noin 3,2 miljardia euroa.

Pudotusta tuli peräti 14,6 prosenttia viime kesästä, ja edellisen kerran pääsylipputulot ovat olleet pienemmät kesällä 2006. Koko vuoden tulos on ollut 6,5 prosenttia heikompi kuin vuonna 2016.

Vuoden 2017 elokuvista Pohjois-Amerikassa ovat alisuorittaneet muun muassa King Arthur: Legend of the Sword, Valerian and the City of a Thousand Planets, Baywatch, Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, The Mummy ja Transformers: Viimeinen ritari.

Kesän voittajia ovat olleet esimerkiksi Guardians of the Galaxy Vol. 2, Wonder Woman ja Spider-Man: Homecoming.