TV & elokuvat

Luulitko Stephen Kingin olleen vain 1980-luvun ilmiö? Kauhun kuningas on taas kaikkialla – viikon netti-tv-tärpit

Julkaistu:

Netti-tv-tärpit
Stephen Kingin tarinaan perustuvan Usva-sarjan lisäksi viikon netti-tv-tärpeissä Kathy Batesin kannabiskomedia, Nick Nolten presidenttikomedia – ja Game of Thrones -sarjan seitsemännen kauden päätösjakso.
The Mist, jännityssarjan 1. kausi (10 jaksoa), pe 25.8. alkaen Netflix

Kauhun kuninkaaksi 1980-luvulla nostetun kirjailijan Stephen Kingin nimi näkyy taas monessa elokuvassa ja tv-sarjassa. Netflixin uusi 10-osainen jännitysdraamasarja, järjestyksen romahtamisesta sumun keskellä kertova The Mist eli Usva on vain jäävuoren huippu.

Teattereissa pyörii jo lännentoimintafantasia Musta torni (lue IS:n arvio), jossa yhteen ottavat Idris Elba ja Matthew McConaughey. Sen pohjana on Kingin mittava fantasiaromaanisarja, jota hän on työstänyt läpi uransa. Tarina jatkuu myös tv-sarjana 2018.

Syyskuun 8. päivä valkokankaille tulee uusi sovitus pellekauhua lietsoneesta romaanista Se. Elokuvan jatko-osa eli romaanin jälkimmäinen puolisko nähdään ensi vuonna.


Tv:n puolella jo nähdyt sarjat Under the Dome, Tukikohta ja John F. Kennedyn murhan aikaisia tapahtumia uudelleen puiva 22.11.63 ovat muistuttaneet, että Kingin mieltymys juonissaan poikkeustilanteisiin ja salaliittoihin on yhä vahva. 22.11.63 nähdään myös Viaplaylla 1.9. alkaen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lisää Kingiä on tulossa myöhemmin myös Netflixille: tv-elokuvat Julma leikki ja 1922 puivat molemmat perheen sisäistä väkivaltaa.

Hereillä ollaan muuallakin. Lost-guru J.J. Abrams tuottaa parhaillaan tv-sarjaa Castle Rock Kingin tarinoiden pohjalta. Myös dekkarista Mr Mercedes on tekeillä oma sarja. Näiden sarjojen esityskanava Suomessa ei ole vielä tiedossa.

Määrät ovat valtavia. Kingin tarinoista on toistaiseksi sovitettu jo lähemmäs sata tv-sarjaa tai elokuvaa – eikä loppua todellakaan näy.

Tuotteliaan miehen kaikki tekstit eivät ole olleet täysosumia, eivätkä kaikki sovitukset yhtä unohtumattomia kuin Carrie (1976), Hohto (1980) tai Rita Hayworth – avain pakoon (1994), mutta yksi asia ei petä: arki on Kingin aivoituksissa aina kierompaa kuin päälle päin arvaisi.


Viikon muut netti-tv-tärpit

Death Note, tieteiselokuva, Netflix

Lukiolaispoika löytää mangaan perustuvassa tieteiselokuvassa muistikirjan, jonka avulla voi tappaa kenet tahansa, kunhan sivuille kirjoittaa uhrin nimen. Suurena sankarina itseään pitävä poika päättää käyttää muistikirjaa rikollisten listimiseen, mutta hän saa kannoilleen sinnikkään etsivän.

Pojan seuraan lyöttäytyvälle demonijumalalle on antanut äänensä legendaarinen näyttelijä Willem Dafoe.


The Deuce, draamasarjan avausjakso ennakkokatselussa, HBO Nordic

The Wire -rikossarjan taustavoimien 8-osainen draamasarja kertoo pornoteollisuuden noususta New Yorkin Times Squarella 1970-luvulla. James Francolla on kaksoisrooli baaria pitävinä kaksosina.

Varsinaisesti sarja alkaa maanantaina 11.9., mutta sen ensimmäinen jakso on katsottavissa ennakkoon jo nyt.


Dice, komediasarjan 2. kausi (7 jaksoa, uudet jaksot maanantaisin), HBO Nordic

Standup-koomikko Andrew Dice Clay tuli suomalaisille tutuksi jo 1990, kun Renny Harlin ohjasi hänelle räätälöidyn toimintakomedian Ford Fairlane – rokkidekkari. Omassa komediasarjassaan Dice näyttelee itseään – tai ainakin Dice-nimistä koomikkoa, joka yrittää elvyttää omaa uraansa.


Disjointed, komediasarjan 1. kausi (10 jaksoa), Netflix

Kathy Bates näyttelee marijuanan laillistamisen puolesta kampanjoinutta aktivistia, josta on tullut oman kannabisviljelmän omistaja. Bates lienee pilvenpolttajien työpaikkakomediassa leppoisampi päähenkilö kuin Stephen Kingin Piina-kirjan hyytävässä elokuvaversiossa (1990).


Game of Thrones, fantasiadraamasarjan 7. kauden päätösjakso, ma 28.8. klo 4 alkaen HBO Nordic & C More

Maanantain vastaisena yönä ilmestyy kaikkien juonittelusarjojen kuninkaan, Game of Thronesin seitsemännen kauden viimeinen, tavallista pidempi jakso. Koko sarjan viimeistä eli kahdeksatta kautta joudutaan odottamaan vielä hetken: se julkaistaan 2018 tai 2019.


Graves, komediasarjan 1. kausi (10 jaksoa), HBO Nordic

Entinen Yhdysvaltain presidentti myöntää tehneensä virkakautensa aikana virheitä. Kuulostaako utopialta? Kymmenosaisen komediasarjan pääosassa nähdään 1980-luvun iso tähti Nick Nolte.


Halt and Catch Fire, draamasarjan 4. kausi (10 jaksoa, uudet jaksot maanantaisin), C More

Kotitietokoneiden lähihistoriaa kartoittava draamasarja seuraa viimeisellä eli neljännellä kaudellaan aikaa, jolloin internet otti jo ensiaskeliaan. Luvassa on jälleen sekä ihmissuhteita että tekniikkanerojen välistä kilpailua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt