Krista Kososen tähdittämä Miami Toronton elokuvajuhlille

Zaida Bergrothin ohjaama Miami saa ulkomaisen ensi-iltansa Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla syyskuussa.

15.8.2017 17:28

Krista Kososen ja Sonja Kuittisen tähdittämä, kiitetty kotimainen elokuva Miami on kutsuttu osaksi Contemporary World Cinema -ohjelmistoa Toronton kansainvälisille elokuvajuhlille. Elokuvajuhlat järjestetään jo 42. kertaa ja ne pidetään 7.9. – 17.9.2017.

Toronton elokuvajuhlat ovat yksi maailman arvostetuimmista elokuvafestivaaleista. Osana festivaalien virallista ohjelmistoa elokuva kilpailee myös Grolsch People’s Choice -palkinnosta.

– Olen valtavan iloinen tästä kutsusta. Kansainvälinen ensi-ilta Toronton elokuvajuhlilla on hieno palkinto koko Miamin työryhmälle ja erityisesti sen pääparille, Krista Kososelle ja Sonja Kuittiselle, jotka herättivät Miamin tarinan eloon, kommentoi ohjaaja Zaida Bergroth.

– Tätä on jännitetty koko kesä. On hienoa, että kutsu kävi. Krista Kosonen ja Sonja Kuittinen ovat jo lupautuneet mukaan edustamaan elokuvaa kansainvälisesti. Elokuvalla on ihanan kokoinen yleisö jo nyt kotimaassa. Tämän valinnan perusteella sen laatu tunnistetaan myös myös maailmalla, sanoo tuottaja Miia Haavisto.

Miami on draamaelokuva ja kahden siskoksen selviytymistarina, jossa pikkusisko lähtee valovoimaisen, mutta vastuuttoman isosiskonsa matkaan ja joutuu itsekin vaaraan. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Jan Forsström ja Zaida Bergroth.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?