Emoji-elokuva on sekava ja puuduttava, mutta Jorma Uotinen yllättää Kakka-emojina – elokuva-arvio

Emoji-elokuva on omiaan vahvistamaan nuoren yleisönsä riippuvuutta älypuhelimista, varoittaa elokuvakriitikko Tarmo Poussu.

Gene-emoji (kesk.) ei pysty säilyttämään samaa ilmettä koko ajan. Alkuperäisessä versiossa hänelle on antanut äänensä koomikko T.J. Miller. Suomalaisessa jälkiäänityksessä kuullaan Aksu Palménia.

11.8.2017 12:15

Älypuhelimen uumenissa seikkailevista emojeista kertova animaatioelokuva ei välttämättä ole sen huonompi idea kuin viime vuoden Angry Birds -videopelin hahmoista kertova leffa (lue IS:n arvio).

Emoji-elokuvan tekijät ovat vain olleet niin ihastuneita ideaansa, etteivät ole malttaneet kehitellä sen ympärille kunnon tarinaa.

Emoji-elokuva kertoo Gene-nimisestä emojista, joka muiden kaltaistensa tavoin asuu Textopolis-nimisessä kaupungissa älypuhelimen sisällä. Gene on kuitenkin erilainen emoji. Lajitovereistaan poiketen hän ei pysty säilyttämään samaa ilmettä koko ajan. Tämä taas aiheuttaa ongelmia puhelimen omistavalle Alex-pojalle, joka luulee luurinsa olevan huollon tarpeessa.

Emoji-elokuvan teema on erilaisuuden hyväksyminen. Siinä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta leffan tarina on sekä sekava että puuduttavan toistoinen. Sen hahmot ovat jo lähtökohtaisesti yksi-ilmeisiä, mutta heidän suuhunsa pantu dialogi on yhtä puisevaa.

Pientä piristystä leffaan tuovat sen suomalaiset ääninäyttelijät. Krista Kosonen tulkitsee mainiosti pomottelevaa Hymynaamaa ja Jorma Uotinen yllättää Kakka-emojina.

Puhelimen sisäinen maailma erilaisine sovelluksineen on visualisoitu melko kekseliäästi.

Puhelimen sisäinen maailma erilaisine sovelluksineen on visualisoitu elokuvassa melko kekseliäästi. Toisaalta koko leffan voi nähdä pelkkänä sovellusten markkinointina.

Kaiken kaikkiaan Emojit-elokuva on omiaan vahvistamaan nuoren yleisönsä riippuvuutta älypuhelimista.

Puhelimen sisäistä maailmaa elävöittäessään se tulee myös esittäneeksi puhelimen huollon maailmanloppuun rinnastuvana asiana. Ei siis tarvitse ihmetellä, jos perheen kuopus tämän nähtyään kiertää puhelinhuoltamot kaukaa.

Emoji-elokuva

Ohjaus: Tony Leondis.

Alkuperäiset äänet: T.J. Miller, James Corden, Anna Faris.

Suomalaiset äänet: Aksu Palmén, Antti LJ Pääkkönen, Yasmine Yamajako.

Juoni: Emojit seikkailevat älypuhelimen uumenissa.

Ensi-ilta: Perjantaina 11. elokuuta 2017.

★★

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?