Kalle Palander tekee ensimmäisen elokuvaroolinsa – ”gigolomainen” rooli Napapiirin sankarit 3 -elokuvassa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Kalle Palander tekee ensimmäisen elokuvaroolinsa – ”gigolomainen” rooli Napapiirin sankarit 3 -elokuvassa

Ex-alppihiihtäjä Kalle Palander tekee debyyttinsä valkokankaalla ”gigolomaisena” äijänä Napapiirin sankarit 3 -elokuvassa.

Kalle Palander on nähty lukuisissa tv-sarjoissa omana itsenään. Aiemmin hän on tehnyt pienen roolin omana itsensään Downshiftaajat-tv-sarjassa.

28.7.2017 7:02

Ex-alppitähti Kalle Palander nähdään sivuroolissa Tiina Lymin ohjaamassa ja Pekko Pesosen käsikirjoittamassa Napapiirin sankarit 3 -elokuvassa. Kyseessä on Palanderin elokuvadebyytti. Jannen (Jussi Vatanen) ja Inarin (Pamela Tola) suhdekiemuroita komedian keinoin setvivät Napapiirin sankarit 1 ja 2 ovat olleet suuria elokuvamenestyksiä.

Palander kertookin IS:lle olevansa innoissaan ensimmäisestä elokuvaroolistaan. Entinen alppihiihtäjä kertoo, että hänet nähdään elokuvassa suuressa kohtauksessa juontamassa suopotkupallo-ottelua.

– Roolihahmollani ei ollut lainkaan nimeä. Veikkaan, että elokuvassa haettiin enemmänkin sitä, että tunnistettava Kalle Palander onkin yhtäkkiä juontamassa suopotkupalloa, Palander kertoo ja jatkaa:

– En tietenkään ole ihan omana itsenäni, koska kyllähän minut puettiin sellaisiin vaatteisiin, joita en ihan itse pitäisi. Roolissani on enemmänkin sellaista gigolomaisuutta ja äijämäisyyttä, Palander naurahtaa.

Tämän näköisenä Kalle Palander nähdään Napapiirin sankarit 3 -elokuvassa.

Palander kuvailee kokemuksen olleen hieno, sillä hän ei ole koskaan aiemmin ollut elokuvan kuvauksissa.

– Oli siistiä nähdä, miten leffahomma rakentuu. Siinä on kyllä paljon palikkaa, ihmisiä ja kameroita perkeleesti. Aikamoinen show se kyllä oli, täytyy myöntää.

Palander kertoo yllättyneensä siitä, kuinka monta kertaa kohtauksia otettiin ja kuinka esimerkiksi sääolosuhteet vaikuttivat elokuvantekoon.

– Jos hypimme kohtauksesta toiseen ja palasimme jatkamaan toista kohtausta, oli ongelmallista, jos pilvet ja aurinko olivat eri asennoissa kuin aiemmin. Tajusin, ettei se ole ihan niin yksinkertaista, että lyödään vaan kamerat päälle, Palander naurahtaa.

Palander ei osaa vielä sanoa alkaako tästä uusi ura ja nähdäänkö häntä valkokankaalla jatkossakin.

– Saa nähdä, saa nähdä. Oli se aika kuumottava tilanne, kun minut lyötiin kameran eteen. Minut heitettiin siihen suht kylmiltään, muutamia repliikkejä piti opetella.

Ex-urheilija toteaa kohtausten sujuneen loppujen lopuksi melko nätisti, mutta ongelmia tuottivat studiossa myöhemmin tehtävät äänityöt.

– Voice overeita ei ollut käsikirjoitettu millään lailla, vaan sain aika lailla improvisoida koko setin. Minulla ei ollut montaa synkronisoitua repliikkiä, mutta ne mitä oli, niin kyllä niitä veivattiin, että ne saatiin osumaan kohdalleen.

– Voin kuvitella, mikä hirveä duuni oikeilla näyttelijöillä on tehdä isojen elokuvien synkronisoituja ääniä jälkikäteen. Arvostus nousi entisestään näitä kavereita kohtaan.

Aloitteen elokuvarooliin Palander kertoo tulleen elokuvan tuotantoyhtiöltä Yellow Film & TV:ltä. Palander kertoo tuotantoyhtiön työntekijöiden lukeneen erään haastattelun, joka oli herättänyt heidän mielenkiintonsa.

– Minähän olin pikkujätkänä kaikissa koulun näytelmissä ja juhlissa esiintymässä ja siihen kokemukseni jäivät. Olin sanonut jossain haastattelussa, että jos minusta ei olisi tullut urheilijaa, olisi minusta voinut tulla näyttelijä.

– Sitten otettiin yhteyttä ja sanottiin, että tule kokeilemaan! En kyllä miettinyt hetkeäkään, lähdenkö mukaan vai en.

Napapiirin sankarit 3 saa ensi-iltansa 23.8. kautta maan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?