Minka Kuustonen näyttelee bändin laulajaa: sketsimäisen elokuvan hauskuus ei aina välity – elokuva-arvio - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Minka Kuustonen näyttelee bändin laulajaa: sketsimäisen elokuvan hauskuus ei aina välity – elokuva-arvio

Bändielokuvan Wendy and the Refugee Neverland tarina ei etene – mutta sen jaksaa katsoa Minka Kuustosen takia, kirjoittaa elokuvakriitikko Tarmo Poussu.

Krisu (Minka Kuustonen) tähtää kohti bändinsä Lontoon-keikkaa.­

21.7.2017 13:15

Aalto-yliopiston lyhytelokuvaksi aiottu oppilastyö Wendy and the Refugee Neverland kasvoi pitkäksi teatterielokuvaksi. Se kertoo samannimisestä helsinkiläisbändistä, jonka lähestyvää Lontoon-keikkaa varjostavat niin taloudelliset kuin ihmissuhteisiin liittyvät ongelmat.

Elokuvan pääosassa nähdään Minka Kuustonen bändin laulajana ja keulakuvana.

Olli Ilpo Salosen ohjaama ja yhdessä keskeisten näyttelijöiden kanssa kirjoittama elokuva huokuu rentoa yhdessäolon ja yhdessä tekemisen henkeä. Kaikesta näkee, että sen tekijöillä on ollut hauskaa. Valitettavasti tuo hauskuus ei aina välity katsomoon.

Varsinaista juonta elokuvassa on vain sketsimäisten, usein improvisoiduilta tuntuvien kohtausten siteeksi. Kuustosen esittämää Krisseä seurataan niin bändiharkoissa kuin kotona sekä töissä suuressa valintamyymälässä. Välillä hänet nähdään lastenteatterin esiintyjänä.

Minka Kuustosen esittämää Krisseä seurataan niin bändiharkoissa kuin kotona sekä töissä.­

Elokuvassa on hauskoja ideoita ja nopea leikkausrytmi pitää sen kerronnan liikkeellä, vaikka itse tarina ei etene oikeastaan mihinkään. Lyhytelokuvan venyttäminen pitkäksi kostautuu myös samankaltaisten tilanteiden turhana toistona. Käsikirjoituksen ainekset eivät sittenkään riitä pitkän elokuvan rakennuspuiksi.

Kuustonen näyttelee pääosan eloisasti, luontevasti ja sopivasti rosoisesti. Pitkälti hänen ansiostaan elokuvan jaksaa katsoa, vaikka se jo puolivälin tienoilla tuntuu kuluttaneen kaikki ideansa.

Elokuvan sivuosissa vilahtaa tunnettujakin kasvoja, kuten Mikko Leppilampi, Roope Salminen, Eero Milonoff ja Matti Onnismaa.

Wendy and the Refugee Neverland

Ohjaus: Olli Ilpo Salonen.

Pääosissa: Minka Kuustonen, Joonas Kääriäinen, Juha Pulli.

Juoni: Läpimurtoa tavoitteleva rockbändi kamppailee monenlaisten ongelmien kanssa.

Ensi-ilta: Perjantaina 21. heinäkuuta 2017.

★★

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?