Suunnaton ilmiö ravistelee Hollywoodia: Vanhat hittielokuvat tehdään uusiksi – jakaa karusti mielipiteet

Julkaistu:

hollywood
Hollywoodissa on tekeillä reilusti yli sata uutta versiota vanhoista suosikeista tai klassikoista.
Kaikkiaan niitä taitaa olla 118. Tosin lukumäärä elää, kun hankkeita keskeytetään ja uusia aloitetaan. Hollywoodissa on mahtavasti pulaa ideoista. Niinpä viimeisten laskelmien mukaan 118 vanhaa elokuvaa filmataan lähiaikoina uusiksi. On kierrätyksen aika.

Lokakuun alussa saa ensi-iltansa yksi odotetuimmista, Blade Runner 2049. Se on rajatapaus, tieteisklassikon uusi tuleminen ja tarinaltaan jatko-osa, jossa Ryan Goslingin esittämä poliisi pääsee maailmaa järisyttävän vanhan salaisuuden jäljille.

Lukuisia suosittuja Disney-filmatisointeja

Disney on harrastanut uusia filmatisointeja pitkään. Se tekee oikeiden näyttelijöiden tukemia versioita animaatioistaan. Viime vuosien tapaukset Viidakkokirja, Liisa Ihmemaassa, Tuhkimo ja Kaunotar ja hirviö saavat kohta rinnalleen näytellyt versiot animaatioista Aladdin, Mulan, Leijonakuningas, Peter Pan, Dumbo ja Pieni merenneito.

Pieni yllätys taitaa olla se, että alun perinkin näytelty Maija Poppanen (1964) tehdään uusiksi. Julie Andrewsin roolin perii Emily Blunt.


Etukäteen kiehtovin saattaa olla Aladdin, ja syy on ohjaajavalinta: britti Guy Ritchie. Gangsterielokuvista fantasiaan (King Arthur: Legend of the Sword) siirtynyt mies ei olisi faneille tullut ihan ensimmäisenä mieleen. Pääosaan on kiinnitetty Will Smith.

Pitkä lista kulttielokuvia tehdään uusiksi

Universal-yhtiön hanke on nimeltä Dark Universe. Se on saanut vaikutteita sarjakuvasankareita henkiin herättäneistä elokuva- ja tuoteperheistä Marvel Cinematic Universe ja DC Extended Universe.


Dark Universen on määrä rakentua Universalin 1930-luvulla aloittamien hirviöelokuvien mahtavan pääoman varaan. Uusia versioita valmistellaan niin Frankensteinista kuin Frankensteinin morsiamestakin. Hirviön roolissa nähdään Javier Bardem, ja morsianhirviön tulkitsee Angelina Jolie. Näkymättömän miehen rooli on näillä näkymin Johnny Deppin. Mustan laguunin hirviö on niin ikään valmisteilla. Draculaa vielä pidätellään arkussaan.

Ongelmia Dark Universelle aiheutti pelinavaus, Tom Cruisen tähdellä tuikkinut tämänvuotinen The Mummy, joka on kautta maailman todettu kelvottomaksi.


Kauhu- ja tieteiselokuvan saralla on muutenkin melkoista pöhinää. Uuden Blade Runnerin ohjaaja Denis Villeneuve on jo sitoutunut tekemään uusiksi Dyynin. Kaikkien aikojen pelottavimpiin kuuluva elokuva Kauhunkierre (1973) on saamassa modernin tulkinnan. Goottileffa The Crow (1994) ja elokuvallinen mysteeripeli Cube (1997) tehdään isolla rahalla uusiksi.

Guillermo del Toro ohjaa ihmiskehon sisäavaruuteen uppoavan tieteiselokuvan Fantastic Voyagen (1966) uusiksi. John Carpenterin Pako New Yorkista (1981) ja Paul Verhoevenin Starship Troopers (1997) liittyvät scifin paluumuuttajien joukkoon. Painajainen Elm Streetillä, Kärpänen ja Perjantai 13. päivä -sarjat aloitetaan alusta uudella voimalla.

Tovin oikeudenomistajien kaapeissa viihtyneet vanhat sankarit kuten Conan – barbaari, Lara Croft, Charlien enkelit, Flash Gordon, Highlander, He-Man, Red Sonja, Men in Black -agentit, Shaft, Zorro ja Van Helsing ovat tekemässä paluuta.

Ilmiö yltää myös komediaan


Komedian ystäviäkään ei sorreta. Sarjat Mies ja alaston ase ja Poliisiopisto ovat saamassa uuden alun.

Tom Cruise on mukana Top Gunin (1986) paluussa, joka tosin on ainakin tässä vaiheessa vielä ilmoitetusti jatko-osa, Top Gun: Maverick. Mutta se on selvää, että alkuperäisen elokuvan kasarikauden tyylit ja tunnelma yritetään herättää henkiin uusin keinoin. Ensi-ilta on vuonna 2019.

IS esittelee muutamia uusiksi meneviä elokuvia, joita ei etukäteen oikein ole osattu odottaa. Vaan tekeillä ne ovat siitä huolimatta ovat.

Mitä mieltä olet vanhojen suosikkielokuvien uudelleenfilmatisoinnista? Kommentoi!

Ota kantaa

Täyttävätkö vanhojen elokuvien uudet versiot odotuksesi?

Kyllä, mielelläni katson 26% Eivät todellakaan 74%
Ääniä yhteensä 1295

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt