Israelilaiskaunotar Gal Gadot, 32, on amatsoniprinsessa Wonder Woman – hehkuttaa roolia IS:lle: ”Sankarit eivät saa olla aina vain miehiä” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Israelilaiskaunotar Gal Gadot, 32, on amatsoniprinsessa Wonder Woman – hehkuttaa roolia IS:lle: ”Sankarit eivät saa olla aina vain miehiä”

Kehut amatsoniprinsessan roolista yllättivät Gal Gadotin.

5.6.2017 13:06

Kun Gal Gadot istui edessäni Los Angelesissa ja puhui roolistaan elokuvassa Batman v Superman: Dawn of Justice, hän intoili jo seuraavasta työstään. Gal suorastaan odotti, että pääsee lentokoneeseen ja kohti uusia seikkailuja.

Mallinakin aikoinaan työskennellyt, pitkänhuiskea Gal kertoi tuolloin haastattelussamme, että lähtee suoraan Los Angelesista Eurooppaan kuvaamaan Wonder Woman -elokuvaa. Israelin armeijassakin palvellut Gal sanoi olevansa enemmän kuin otettu siitä, että hänet palkattiin ikoniseen rooliin.

– Naisilla on aina ollut valtaa, ja se pitää myös näyttää. Olen onnellinen, että saan tehdä tämän sankarillisen naisroolin, varsinkin kun se nyt ensimmäistä kertaa tehdään valkokankaalle. Jo oli aikakin, hän jutteli tuolloin.

– Olen otettu ja kiitollinen hyvistä arvosteluista. En olisi villeimmissä unelmissanikaan uskonut, että minua kehutaan niin paljon, Gal Gadot kertoo.­

Gal riemuitsi siitäkin, että Wonder Womanin luonne ei ole pelkkää sankaruutta. Haastattelussamme hän painotti, että oli tietysti ehtinyt jo lukea käsikirjoituksen ja paljastikin hieman roolihahmonsa piirteitä.

– Minua kiinnosti se, että Wonder Woman on muutakin kuin kovaotteinen ja amatsonimainen nainen. Hän on myös haavoittuvainen, herkkä, luottavainen eikä koskaan peittele tunteitaan, Gal jutteli.

Äskettäin ensi-iltaan tullut elokuva on otettu mukavasti vastaan. Nimenomaan Galin roolisuoritusta on kiitelty. Hänen on sanottu pelastavan koko elokuvan.

– Olen otettu ja kiitollinen hyvistä arvosteluista. En olisi villeimmissä unelmissanikaan uskonut, että minua kehutaan niin paljon. Olen aina ollut realisti ja uskon, että antaessani kaiken se palkitaan, Gal vastaa Ilta-Sanomille sähköpostitse.

Gal Gadot on palvellut Israelin armeijassa ja tehnyt myös mallin töitä.­

Ohjaaja Patty Jenkinsin elokuvassa Wonder Woman on voittamattomaksi soturiksi koulutettu amatsonien prinsessa Diana. Kun amerikkalainen lentäjä, Steve Trevor (Chris Pine) haaksirikkoutuu Dianan asuttamalle saarelle ja kertoo naiselle ulkopuolisesta maailmasta ja sen erimielisyyksistä, Diana päättää lähteä saareltaan.

Hän sinetöi tuolloin kohtalonsa. Tarina, josta ei puutu huumoriakaan, vie katsojan mukanaan, juuri Galin ansiosta.

– Filmausten aikana tunsin jo, että olen mukana jossakin hyvin erityisessä elokuvassa. Mielestäni tämä ei ole pelkästään supersankaritarelokuva, sillä loppujen lopuksi Wonder Woman on kiltti ja rakastava, hän vastaa Ilta-Sanomien kysymykseen.

Chris Pine näyttelee elokuvassa lentäjä Steve Trevoria.­

Chris Pine ja Gal Gadot sanovat molemmat olevansa iloisia siitä, että vihdoinkin on valkokankaalle tuotu heidän mielestään oikeanlainen naissankari.

– Sankarit eivät saa olla aina vain miehiä viitoissaan. Nyt meillä on naissankari, joka osaa olla samanaikaisesti kova ja pehmeä. Wonder Woman on omalla tavallaan ikoninen feministi, Gal Gadot vastaa.

Chris puolestaan on sitä mieltä, että hänen ja Galin valkokankaan suhde on kaikin puolin tasapainoinen ja hyvä.

– Suhteessamme on huumoria ja dynamiikkaa. Käsikirjoituksen dialogi on oivallinen. Diana osoittaa toiminnallaan, että vaikka maailma olisi kuinka paha, on aina toivoa paremmasta, Chris kiittelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?