Kaikki kaikessa ryydittää teiniromanssia sairaudella – elokuvakriitikko moittii puvustusta: ”Rikos ihmiskuntaa vastaan”

Stella Meghien ohjaama draama Kaikki kaikessa häviää edeltäjilleen: myös Kaiken teoria, Tähtiin kirjoitettu virhe ja Kerro minulle jotain olivat romanttisia sairaskertomuksia, muistuttaa elokuvakriitikko Tarmo Poussu.

Maddyn (Amandla Stenberg) ja Ollyn (Nick Robinson) romanssia eivät sairaudet tai lasiseinät pidättele.

24.5.2017 9:56

Kaikki hyvät rakkaustarinat tarvitsevat jonkin esteen, joka erottaa rakastavaiset toisistaan. Romanttisessa teinidraamassa Kaikki kaikessa tuo este on nuoren Maddyn potema immuunipuutostauti, joka pakottaa hänet pysymään ilmatiiviisti ulkomaailmasta eristetyssä kodissaan.

Naapuriin muuttavaa Olly-poikaa Maddyn maailmasta erottava lasiseinä ei kuitenkaan kauan pitele. Kun tekstarisuhteena alkava rakkaus roihahtaa, nuoret päätyvät ottamaan riskejä, joita Maddyn äiti ei voi hyväksyä.

Nicola Yoonin juuri suomeksi julkaistuun esikoisromaaniin pohjautuva Kaikki kaikessa jatkaa kohtalokkaalla sairaudella ryyditettyjen romanssien sarjaa, jota viime vuosina ovat valkokankaalla edustaneet elokuvat Kaiken teoria (2014), Tähtiin kirjoitettu virhe (2014) ja Kerro minulle jotain hyvää (2016). Stella Meghien ohjaama uutuus valitettavasti häviää vertailussa edeltäjilleen.

Epäuskottavan juonensa elokuva perii suoraan Yoonin romaanista, mutta kirjaa piristävä huumori puuttuu siitä lähes täysin.

Amandla Stenberg ja Nick Robinson ovat sinänsä viehättäviä elokuvan nuorina rakastavaisina, mutta heidän suuhunsa pantu dialogi on usein kiusallisen kankeata.

Äiti (Anika Noni Rose, oik.) ei hyväksy rakastuneen tyttärensä (Amandla Stenberg) ottamia riskejä.

Ehkä ilahduttavinta Meghien elokuvassa on se, ettei valkoisen pojan ja mustan tytön romanssissa kiinnitetä vähäisintäkään huomiota rakastavaisten ihonväriin. Maddy ja Olly ovat vain nuoria ja rakastuneita, siinä kaikki.

Elokuvan puvustaja sen sijaan ansaitsisi raipparangaistuksen. Stenberg on tavattoman kaunis nuori nainen. Hänen pukemisensa toinen toistaan kamalampiin asuihin on rikos ihmiskuntaa vastaan.

Kaikki kaikessa

Ohjaus: Stella Meghie.

Pääosissa: Amandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose.

Juoni: Immuunipuutostaudin vuoksi kotiinsa suljettu teinityttö rakastuu naapurinpoikaan.

Ensi-ilta: Keskiviikkona 24. toukokuuta 2017.

★★

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?