TV & elokuvat

Näyttelijä Pihla Viitalalla riittäisi kysyntää ulkomailla – ”Ei se ole sen arvoista”

Julkaistu:

Pihla Viitala, 34, on ollut mukana monissa kansainvälisissä tuotannoissa.
Pihla Viitala on kutsuttu useille filmifestivaaleille esittelemään kyseisiä elokuvia, joten Pihlalle on kertynyt kokemusta erilaisista elokuvajuhlista.

– Marrakechin elokuvafestivaaleilla oltiin Marokon prinssin juhlissa, jonne käveltiin ihan oikeita punaisia mattoja eli hienoja itämaisia mattoja pitkin. Hotellihuone oli sata neliötä, ja joka aamu tuotiin miljoona erilaista lahjaa. Se oli aivan absurdi kokemus, Pihla Viitala muistelee.

Paljon vaatimattomampaa meno ei ollut myöskään Yhdysvaltain itärannikolla järjestettävillä Hamptonsin festivaaleilla. Hamptons on äveriäiden suosima lomapaikka.

– Se oli perversseimpiä festivaaleja, joissa olen ollut. Ihmisiä, joilla oli tiukasti kiristetyt kasvot, tuli sinne omilla helikoptereillaan katsomaan leffanäytöstä. Joka ilta oli illallisia kuuluisuuksien kanssa.


Berliinin elokuvajuhlilla on Pihlan muistoissa lämmin paikka, koska siellä hän sai nousussa oleville eurooppalaistähdille tarkoitetun Shooting Star -palkinnon. Pihla on kutsuttu parin festivaalin tuomaristoonkin, mutta ainoastaan Sevillan festivaaleilla hän on ehtinyt olla tuomariston jäsenenä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaunottaren rooli hollywoodilaistuotannossa Hannu ja Kerttu: Noitajahti nähtiin hiljattain televisiossa. Pihla ei elokuvaa nähnyt, sillä hänellä ei ole kotonaan televisiota.

– Oli mahtava kokemus olla mukana 60 miljoonan dollarin budjetin elokuvassa. Oli myös mukavaa näytellä Jeremy Rennerin kaltaisen tähden kanssa ja tutustua häneen ihmisenä, näyttelijä muistelee.

Kaunotar toi leffasta mukanaan Suomeen rakkaan matkamuiston.

– Lapsen isä löytyi kuvauspaikalta, Pihla viittaa avopuolisoonsa Alexiin, jonka kanssa hänellä on nyt nelivuotias tytär Astrid.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pihla on näytellyt myös eurooppalaiselokuvissa.

– Italialaistuotannossa riideltiin tosi paljon. Siellä oli paljon erimielisyyksiä, mutta riidan kynnys on Italiassa paljon alhaisempi kuin täällä. Selkkaus syntyy helposti.

Flunssasta toipuva Viitala on saanut vastikään päätökseen puoli vuotta kestäneet rikosdraaman kuvaukset. Yle TV2:n ensi tammikuussa käynnistyvässä uutuudessa Pihla esittää rikosetsivä Sofia Karppia.

– Se oli iso puristus, kuvauspäiviä oli yhteensä 90. Karppi on vähän erilainen rikossarja, joka keskittyy rikosten selvittäjiin. Oli innostavaa saada tehdä monikerroksinen naisrooli, Pihla kiittelee.


Hänet nähdään uudella Red Carpet -elokuvafestivaalilla syyskuun alussa, koska siellä saa ennakkoensi-iltansa elokuva Kaiken se kestää. Siinä kaunotar näyttelee yhdessä elokuvafestivaalin perustaneen Antti Luusuaniemen ja Malla Malmivaaran kanssa.

– Olen todella ylpeä kyseisestä elokuvasta, siinä asiat loksahtelivat paikoilleen ja elokuva syntyi onnellisten tähtien alla.

Pihlalle perheineen on rakenteilla oma talo Helsinkiin. Tarkoitus on nyt näillä näkymin pysyä kotimaassa, vaikka töitä olisi myös ulkomailla.

Monille tuntuu olevan vaikeaa ymmärtää, miksi Pihla ei innokkaammin rakenna kansainvälistä uraa.

– Sitä tuntuu olevan vaikea tajuta, koska siitä saa aina vääntää. Olen ottanut ulkomaan työt vastaan todella kiitollisena. Ne ovat olleet avartavia kokemuksia, mutta en halua panostaa ulkomaisen näyttelijän uran luomiseen kaikkea sitä, mitä se vaatisi. Ei se ole sen arvoista, minua kiinnostavat toisenlaiset asiat, käsikirjoittamiseen ja ohjaamiseen satsaava Pihla perustelee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt