Olavi Virta -elokuvan näyttelijät paljastettiin – näyttävä tähtikaarti!

Timo Koivusalon Olavi Virta -elokuvan kuvaukset käynnistyvät kesäkuussa ja sen on määrä saada ensi-iltansa syksyllä 2018.

26.4.2017 12:08

Iskelmälegenda Olavi Virrasta tekeillä olevan Timo Koivusalon elokuvan keskeisten hahmojen näyttelijät paljastettiin keskiviikkona Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Olavi Virran saappaisiin astuu Lauri Tilkanen Virran Irene-vaimon ja laulajan lasten äidin roolissa nähdään Malla Malmivaara.

– Vähän jännittää. Isot saappaat täytettävänä, mutta otan ilomielin haasteen vastaan, Tilkanen sanoo.

Lauri Tilkanen nähdään Olavi Virtana.

Elokuvaa tähdittävät Vesa Vierikko, Martti Suosalo, Jonna Järnefelt ja Seela Sella

Olavi Virta on yksi legendaarisimmista suomalaisista laulajatähdistä. 1930-luvun lopulla pitkän uransa aloittanut Virta levytti yli 600 kappaletta ja hänet muistetaan muun muassa Hopeinen kuu, Sinun silmiesi tähden ja Vihreät niityt -hiteistään.

Mittavan laulajanuran lisäksi Virta näytteli lukuisissa kotimaisissa elokuvissa etenkin 1950-luvulla.

Malla Malmivaara nähdään elokuvan naispääosassa Virran Irene-vaimona.

Virran yksityiselämä oli myrskyisä. Alkoholismia ja sokeritautia sairastanut laulaja ajautui rahavaikeuksiin tuhlailevan elämäntyylinsä vuoksi. Hänen avioliittonsa päättyi vuonna 1959, kun Irene Virta otti avioeron ja muutti perheen lasten kanssa Ruotsiin.

Virran ura koki pahan kolauksen, kun hän esiintyi yhtyeineen humalassa Ilomantsissa maaliskuussa 1959. Tapauksen seurauksena useat mediat kirjoittivat Virrasta kärkkäästi ja Yleisradio laittoi tämän uuden kappaleen soittokieltoon.

Skandaalin jälkeen Virran ura koki uuden nousun 1960-luvulla.

Runsaan alkoholinkäytön ja diabeteksen väsyttämä Virta menehtyi 57-vuotiaana vuonna 1972. Hänet on haudattu Helsingissä sijaitsevalle Malmin hautausmaalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?