Oscar-voittaja Casey Affleck puolustautuu ahdistelusyytöksiltä: ”Epäoikeudenmukainen kohtelu ei ole hyväksyttävää”

Julkaistu:

oscar-voittaja
Näyttelijä Casey Affleck on kiistänyt syytteet kiivaasti.
Viikonlopun Oscar-gaalassa näyttelijä Casey Affleck voitti parhaan miespääosapalkinnon elokuvasta Manchester by the Sea, mutta kaikki eivät ole iloisia voittouutisesta. Affleck oli Oscar-ehdokkaana toista kertaa urallaan.

Oscar-gaalan alla kaksi naista oli syyttänyt 41-vuotiasta näyttelijää seksuaalisesta ahdistelusta vuonna 2010 ensi-iltansa saaneen I’m Still Here -elokuvan yhteydessä. Asiasta on uutisoinut muun muassa brittijulkaisu Daily Mail ja Vulture-julkaisu.

Affleck on kiistänyt syytteet kiivaasti, mutta siitä huolimatta esimerkiksi hänen näyttelijäkollega B.J. Novak on kritisoinut Affleckin voittoa.

Tiistaina 28. helmikuuta Affleck kertoi Boston Globe -lehden haastattelussa kantansa tilanteeseen.

– Uskon, että minkäänlainen epäoikeudenmukainen kohtelu ketään kohtaan mistään syystä ei ole hyväksyttävää ja se on vastenmielistä. Jokainen meistä ansaitsee tulla kohdelluksi kunnioituksella työpaikallaan ja kaikkialla muualla.


Vulturen jutun mukaan Affleck on kertonut, että kumpikaan osapuoli – hän tai naiset, eivät voi kommentoida tapahtumia. Siitä huolimatta hänen mukaansa tapaukseen liittyy valtavasti trollausta ulkopuolisilta henkilöiltä esimerkiksi sosiaalisen median välityksellä, vaikka ihmiset eivät oikeasti tiedä mitä on tapahtunut.

– En voi tehdä asialle mitään. Voin vain elää elämääni eteenpäin, ja voin puhua vain omista arvoistani ja kuinka yritän elää niiden mukaan joka päivä, Affleck kertoo Vulturen mukaan.

Affleck on sopinut molemmat tapaukset oikeudessa. Vulturen mukaan haastesummat olivat useita miljoonia, mutta ne on soviteltu eikä lopullisia summia ole kerrottu julkisuuteen. Oscar-voittaja on aina kieltänyt väitteet ja kutsunut niitä ”kiristykseksi”.

Oscar-gaalassa Massachusettsin Falmouthista kotoisin oleva Affleck kiitti puheessaan muun muassa vanhempiaan heiltä saamastaan tuesta ja kannustuksesta. Casey on näyttelijä-ohjaaja-käsikirjoittaja Ben Affleckin pikkuveli.

Oscar-gaalassa Affleck kohtasi suoranaista vastustusta, sillä esimerkiksi näyttelijä Brie Larson ei taputtanut Oscar-palkintogaalassa, kun Affleckin saapui vastaanottamaan häneltä palkintoaan. Tämä oli toinen kerta, kun Larson ojensi hiljattain palkintopokaalin Affleckille. Aiemmin tammikuussa Larson ojensi Golden Globe -palkinnon näyttelijälle, muttei halannut tätä palkinnon luovutuksen yhteydessä lavalla. Larson on tullut tunnetuksi seksuaalista häirintää kokeneiden puolestapuhujana, mutta hän ei ole koskaan julkisesti kommentoinut Affleckiin liitettyjä syytteitä.

Affleck on nähty elokuvaurallaan muun muassa elokuvissa Ocean's Eleven (2001), Gone Baby Gone (2007) ja Interstellar (2014).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt