Casey Affleck sai Oscarin miespääosasta – sururooli toi palkinnon

Julkaistu:

Oscarit
Toinen Oscar-ehdokkuus toi palkinnon.
Casey Affleck voi Oscarin parhaasta miespääosasta. Palkinto tuli draamasta Manchester by the Sea.

Affleck näyttelee elokuvassa lastensa kuolemaa surevaa miestä, joka palaa vuosien jälkeen kotikaupunkiinsa.

Affleck on ollut ehdokkaana kerran aikaisemminkin elokuvasta Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta (2007). Oscar-palkinto on hänelle ensimmäinen.

Massachusettsin Falmouthista kotoisin oleva Affleck kiitti puheessaan muun muassa vanhempiaan heiltä saamastaan tuesta ja kannustuksesta. 41-vuotias Casey on näyttelijä-ohjaaja-käsikirjoittaja Ben Affleckin pikkuveli.

Casey Affleck aloitti näyttelijänuransa jo 80-luvun lopulla Kevin Baconin tähdittämässä, vuonna 1988 ilmestyneessä Lemon Sky -tv-elokuvassa.

Affleck muistataan muun muassa rooleistaan elokuvissa Gone Baby Gone, Tower Heist, Will Hunting, Jesse Jamesin salamurha, Tappaja sisälläni ja Ocean’s Eleven jatko-osineen.

Affleck on kunnostautunut myös käsikirjoittajana, tuottajana ja ohjaajana. Hän toimi muun muassa vuonna 2010 ilmestyneen I’m Still Here -draamakomedian ohjaajana, tuottajana ja käsikirjoittajana. Hän käsikirjoitti elokuvan yhdessä sen pääosan näytelleen Joaquin Phoenixin kanssa.

Parhaasta miespääosasta ehdokkaina olivat myös Casey Affleck (Manchester by the Sea), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge – aseeton sotilas), Ryan Gosling (La La Land), Viggo Mortensen (Captain Fantastic) sekä Denzel Washington (Fences).

Oscar-palkinnot jaetaan Los Angelesin Dolby-teatterissa varhain maanantaiaamuna. Palkinnot jaetaan tänä vuonna 89. kerran.

Video:Manchester by the Sea -traileri.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt