Poliittinen protesti leviää Oscar-gaalassa – tästä on kyse asujen mystisessä sinisessä nauhassa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Poliittinen protesti leviää Oscar-gaalassa – tästä on kyse asujen mystisessä sinisessä nauhassa

Lukuisat Oscar-gaalaan saapuvat tähdet osoittavat tukeaan ihmisoikeusjärjestölle, joka on vastustanut voimakkaasti presidentti Donald Trumpin toimia.

27.2.2017 2:38

Vieraiden saapuessa Oscar-gaalaan moni katsoja on kiinnittänyt huomionsa useiden osallistujien rinnukseen kiinnitettyyn siniseen nauhaan. Kyseessä on Yhdysvaltain suurimpiin ja tunnetuimpiin kuuluvan kansalaisjärjestön ACLU:n (American Civil Liberties Union) tunnus, ja nauhaa käyttämällä vieraat ilmaisevat tukensa järjestölle.

Yes, blue ribbons represent ACLU. Let us know who you spot wearing them! So far we've seen Ruth Negga and @Lin_Manuel! #Oscars #Oscars2017 https://t.co/2Bo4giuJcT— ACLU National (@ACLU) February 26, 2017

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

ACLU puolustaa maan perustuslain takaamia kansalaisoikeuksia ja -vapauksia. Viime aikoina järjestö on keskittynyt presidentti Donald Trumpin toimien vastustamiseen, ja on haastanut Trumpin hallinnon oikeuteen sen ajamasta useiden muslimimaiden asukkaiden maahantulokiellosta, koska katsoo sen rikkovan uskonnonvapautta.

Paras naisspääosaehdokas Ruth Negga.­

Toistaiseksi sininen nauha on nähty muun muassa parhaasta naispääosasta elokuvasta Loving ehdolla olevalla Ruth Neggalla sekä Hamilton -musikaalin näyttelijällä ja käsikirjoittajalla Lin-Manuel Mirandalla ja hänen äidillään Luz Towns-Mirandalla.

Lin-Manuel Miranda äitinsä kanssa.­

Protestin merkiksi kiinnitetty nauha kuvattiin myös supermalli Karlie Klossin valkoisessa asussa. Eleestä tekee mielenkiintoisen se, että Klossin on kerrottu seurustelevan presidentti Trumpin vävyn ja tärkeän neuvonantajan Jared Kushnerin veljen Josh Kushnerin kanssa.

Huippumalli Karlie Kloss.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?