Rakkautta vain saa poikkeuksellisen jatko-osan maaliskuussa – mukana Colin Firth, Keira Knightley... - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Rakkautta vain saa poikkeuksellisen jatko-osan maaliskuussa – mukana Colin Firth, Keira Knightley...

Rakkautta vain saa lyhyen jatko-osan, jolla kerätään varoja Iso-Britannian Nenäpäivässä.

Rakkautta vain -elokuvan näyttelijöitä elokuvan ensi-illassa marraskuussa vuonna 2003.­

20.2.2017 20:04

Jouluteemainen romanttinen komedia Rakkautta vain (Love actually) saa jatko-osan 24. maaliskuuta. Lyhytelokuvan muotoon tehty jatko-osa esitetään myös Yhdysvaltain televisiossa seuraavana päivänä 25. maaliskuuta.

Alkuperäiselokuva näki ensi-iltansa marraskuussa 2003. Nyt kyseessä on 10-minuuttinen jatko-osa, jolla kerätään varoja Iso-Britannian Nenäpäivän kautta jaettavaksi hyväntekeväisyyteen. Tempauksesta ovat uutisoineet muun muassa The Hollywood Reporter ja Buzzfeed-sivusto.

Jatko-osassa nähdään alkuperäiselokuvan tavoin rooleissa muun muassa Hugh Grant (David-pääministeri), Keira Knightley (Juliet), Colin Firth (Jamie), Liam Neeson (Daniel), Bill Nighy (Billy Mack), Andrew Lincoln (Mark) ja Rowan Atkinson (Rufus).

Rakkautta vain keräsi maailmanlaajuisesti yli 200 miljoonan euron lipputulot. Kuvassa näyttelijät Hugh Grant ja Martine McCutcheon.­

Huomattavana poikkeuksena lyhytelokuvassa ei nähdä näyttelijä Emma Thompsonia, ja tammikuussa 2016 edesmennyttä Alan Rickmania. Näyttelijät esittivät elokuvassa avioparia.

Alkuperäiselokuvan käsikirjoittaja-ohjaaja Richard Curtis kertoo Buzzfeedin mukaan, että ”en olisi koskaan unelmoinutkaan kirjoittavani jatko-osaa elokuvaan, mutta kun ajattelin asiaa niin kävi selväksi, että olisi hauska nähdä 10 minuutin verran, mitä hahmoille kuuluu vuonna 2017”.

Lyhytelokuva on osa Iso-Britannian Nenäpäivän ohjelmaa, jolla pyritään viihteen ja huumorin keinoin muun muassa keräämään varoja lapsiköyhyyden poistamiseksi. Suomeen kampanja saapui nimenomaan Iso-Britanniasta, jossa maan yleisradioyhtiö BBC on järjestänyt sitä yhdessä hyväntekeväisyysjärjestö Comic Relief’n kanssa vuodesta 1988.

Nenäpäivää vietettiin ensimmäisen kerran Suomessa lokakuussa 2007. Myös Suomessa tapahtumaan on osallistunut vuosittain lukuisia eturivin viihdetähtiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?