Ville Virtanen muutti Ruotsiin: Täällä voin jopa julkisesti halata vaimoani eikä kukaan välitä

Näyttelijä Ville Virtanen sanoo ISTV:n Rita ja leffatähdet -ohjelmassa, että on vapauttava asua Tukholmassa.

10.1.2017 8:03 | Päivitetty 10.1.2017 22:05

Näyttelijä Ville Virtanen on filmannut Antti Holman, Outi Mäenpään jaPernilla Augustin kanssa tarinan, jota voisi kutsua arktiseksi lännenelokuvaksi. Jussi Hiltusen ohjaama Armoton maa kuvattiin pääosin Pohjois-Norjassa.

Näyttelijät Pernilla August ja Ville Virtanen istuvat mukavasti sohvalla ja juttelevat yhteisestä elokuvastaan.

Parivaljakko on työskennellyt aiemminkin yhdessä; he tekivät Perinillan ohjaaman Sovinnon.

– Tuon elokuvan jälkeen ajattelin, että haluaisin työskennellä Villen ja Outin (Mäenpää) kanssa toistekin, Pernilla juttelee.

Armoton maa on Jussi Hiltusen ensimmäinen pitkä elokuva ja nyt hän ohjaa kahta konkaria, jotka ovat molemmat ohjanneet myös elokuvia. August ja Virtanen vakuuttavat, ettei se ole tuottanut ongelmia.

– On täysin eri asia näytellä kameran edessä kuin seistä sen takana. Näyttelemisessä keskittyy vain ja ainoastaan roolihahmoonsa, August sanoo ja vertaa Armotonta maata Fargoon.

Pernilla August on ehtinyt uransa aikana työskennellä myös legendaarisen Ingmar Bergman kanssa.

– Olin nuori ja vielä Teatterikoulussa, kun hän soitti ja pyysi mukaan Fannyyn ja Alexanderiin. Oli huikeaa saada tutustua häneen. Hän oli minulle tärkeä mentorina ja ohjaajana, August muistelee.

Muistellessaan omaa opiskeluaikaansa Ville Virtanen pudistelee päätään. Villen opettajana oli aikoinaan Jouko Turkka.

– Hänen opetusmetodinsa olivat niin huikeita, että ahdistun vieläkin. En halua miettiä enää sitä väkivaltaa ja niitä väärinkäytöksiä, joita hänen metodinsa sisälsivät, Ville huokaa.

Ville Virtasen ja hänen näyttelijävaimonsa Birte Wigrenin elämä on nyt Ruotsissa.

– Vaimoni sai aikoinaan roolin Kristina från Duvemål -musikaalista ja muutimme Ruotsiin. Päätimmekin jäädä. Nautin, etten ole Ruotsissa tunnettu, Ville Virtanen perustelee.

– Olen ollut Suomessa tunnettu 30 vuoden ajan, myös isäni kautta. En ole koskaan oikein voinut elää normaalia elämää. Ruotsissa voin jopa julkisesti halata vaimoani, eikä kukaan välitä. Sellainen tuntuu hyvältä, hän juttelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?