Rooli syöpään menehtyneen pikkutytön isänä muutti Will Smithiä: ”Ne asiat joita olen luullut tärkeiksi, eivät olekaan sitä”

Näyttelijä Will Smith kertoo Rita ja leffatähdet -ohjelmassa oppineensa ymmärtämään, etteivät kaikki asiat olekaan kovin tärkeitä. –Luulin tietäväni, miten elämäni sujuu. Sitten tajusin, etten tiedäkään mitään, Kaikenkattava kauneus -elokuvan tehnyt Smith sanoo.

27.12.2016 8:08

Heti aluksi on sanottava, että näyttelijä Will Smith on yksi alansa miellyttävimmistä tuttavuuksista. Hän jaksaa aina olla hyvällä tuulella ja jollain ihmeellisellä tavalla mies myös muistaa toimittajat. Heti alkuun hän ilmoittaa, kuinka mukava on jälleen tavata. Se on totta, Smithin tapaa aina mielellään.

Nyt Smith on tehnyt Kaikenkattava kauneus -elokuvan, jossa hän on kaikkea muuta kuin hauska. Miehen näyttelijäsuoritus kuusivuotiaan tyttären syövälle menettäneenä isänä on ajoittain sydäntä särkevä. Hän (Howard) on on suunnitellut elämänsä pieteetillä ja mielestään siis tietää, miten elämä tulee sujumaan. Kunnes hänen tyttärensä menehtyy.

– Vuoteen 2015 olin mielestäni tietoinen, miten elämäni tulee sujumaan. Sitten yhtäkkiä tajusin, etten oikeastaan tiedä mitään. Tämän elokuvan tekeminen oli elämässäni kaunis käännekohta.

Will Smith on yksi maailman tunnetuimmista näyttelijöistä. Hän painottaa, että vielä on uraa ja elämää jäljellä. Jos hänen kuitenkin pitäisi nyt lähteä tästä maailmasta, hän ei osaa sanoa, onko elänyt elämänsä oikein.

– Katsoessani elämääni taaksepäin ymmärrän nyt, etteivät ne asiat joita olen luullut tärkeiksi, eivät olekaan sitä, hän on oppinut.

Hän kiittää Kaikenkattava kauneus -elokuvaa, joka antoi hänelle hienon lahjan; hän sai asioihin uutta ulottuvuutta. Smith on nykyään sitä mieltä, ettei kaikkeen tule tarrata kiinni.

Filmauspaikalla ehdittiin keskustella elokuvan kolmesta pääkohdasta Time (Aika), Love (Rakkaus) ja Death (Kuolema), Näissä rooleissa nähdään Helen Mirren (Death), Keira Knightley (Love) ja Jacob Latimore (Time).

– Keskustellessamme näistä kolmesta aiheesta sain ainutlaatuisen tilaisuuden miettiä elämääni uudelleen ja tajuta, mikä on minulle oikeasti tärkeää.

Koska elokuva tulee Suomen ensi-iltaan juuri ennen uutta vuotta, mikä on uudenvuoden toiveesi?

– Toivon, että ihmiset näkisivät kaikenkattavaa kauneutta elämässään. En tarkoita nyt elokuvaa vaan sitä, että ihmiset oppisivat huomaisivat ympärillään olevia kauniita asioita ja ihmiset hidastaisivat menoaan.

Kaikenkattava kauneus Suomen ensi-illassa 28. joulukuuta

Katso Will Smithin, Naomie Harrisin, Edward Nortonin ja Jacob Latimoren haastattelut ISTV Rita ja leffatähden ohjelmassa

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?