Klassikkoelokuvan raiskauskohtaus tehtiin ilman nuoren naistähden suostumusta – ohjaajalegendalta raju paljastus - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Klassikkoelokuvan raiskauskohtaus tehtiin ilman nuoren naistähden suostumusta – ohjaajalegendalta raju paljastus

Maria Schneider ja Marlon Brando tähdittivät Viimeinen tango Pariisissa -elokuvaa. Elokuvan julma raiskauskohtaus tehtiin ilman Schneiderin suostumusta.

Julkaistu: 4.12.2016 12:29, Päivitetty 5.12.2016 7:43

Viimeinen tango Pariisissa -ohjaajan haastattelu parin vuoden takaa on nostattanut kohun Hollywoodissa.

Maailmalla on huomioitu laajasti ohjaajalegenda Bernardo Bertoluccin haastattelu, jossa tämä tekee rajun paljastuksen Viimeinen tango Pariisissa -klassikkoelokuvan kohutuimmasta kohtauksesta.

The Sun ja Elle-lehti kertovat ennen julkaisemattoman haastattelun paljastavan, että vuonna 1972 julkaistun elokuvan raiskauskohtaus tehtiin ilman nuoren naistähden suostumusta.

Elokuvassa Marlon Brandon esittämä hahmo raiskaa näyttelijä Maria Schneiderin hahmon. Brando oli kuvausten aikaan 48-vuotias, Schneider vasta 19, eikä ohjaaja kertonut kohtauksesta etukäteen nuorelle näyttelijälle.

– Hän varmasti vihasi minua, koska minä ja Marlon emme kertoneet kohtauksesta hänelle etukäteen, ohjaaja kertoo kolme vuotta sitten tehdyssä haastattelussa.

Muutama vuosi sitten tehdyssä julkaisemattomassa haastattelussa ohjaaja Bertolucci sanoo halunneensa Schneiderin tuntevan itsensä nöyryytetyksi ja raivoisaksi kohtauksen jälkeen. Hän halusi kohtauksen näyttävän niin aidolta kuin mahdollista.

Viimeinen tango Pariisissa oli 70-luvun kohutuimpia elokuvia muun muassa sen sisältämän alastomuuden takia.

Schneider avautui kohtauksen jättämistä syvistä traumoista Daily Mailille antamassaan haastattelussa pari vuotta ennen kuolemaansa. Hän sanoi kuulleensa raiskauskohtauksesta vain minuutteja ennen kuvauksia. Schneider menehtyi 2011.

– Marlon sanoi minulle, että älä ole huolissasi, tämä on vain elokuvaa. Kohtauksen aikana, vaikka Marlon ei satuttanut minua oikeasti, itkin oikeasti, hän on kertonut.

– Tunsin itseni nöyryytetyksi, jopa raiskatuksi molempien miesten toimesta. Kohtauksen jälkeen Marlon ei pyytänyt anteeksi tai lohduttanut minua. Onneksi se kuvattiin yhdellä otolla, Schneider on kertonut.

Paljastus on kuohuttanut Hollywoodia, ja monet näyttelijät ovat kuvailleet teon olevan täysin anteeksiantamaton.

Näyttelijä Anna Kendrick sanoo lukeneensa kohtauksen taustoista Maria Schneiderin haastattelusta jo vuosia sitten, mutta saaneen asiasta puhuessaan nihkeän vastaanoton miehiltä.

– Schneider kertoi tämän vuosia sitten. Sain osakseni vain silmien pyörittelyä kun nostin kohtauksen puheeksi ihmisten (eli miesten) kanssa, Kendrick kirjoittaa Twitterissä.

Näyttelijä Chris Evans on ilmaissut pitävänsä tekoa hirvittävänä.

– En ikinä katso tätä elokuvaa samalla tavalla. Tämä on ällöttävää. Tunnen raivoa, Evans kirjoittaa.

Wow. I will never look at this film, Bertolucci or Brando the same way again. This is beyond disgusting. I feel rage https://t.co/uvaLogvv7I— Chris Evans (@ChrisEvans) 3. joulukuuta 2016

Katso twiitti myös tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?