Näin Apulannan perustajajäsen Antti Lautala näkee Teit meistä kauniin -elokuvan: ”En pitänyt siitä, että...” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Näin Apulannan perustajajäsen Antti Lautala näkee Teit meistä kauniin -elokuvan: ”En pitänyt siitä, että...”

Apulannan perustajajäsen Antti Lautala kertoo IS:n erikoishaastattelussa myös mielipiteensä Teit meistä kauniin -elokuvasta.

Antti Lautala soitti Apulannassa vuodesta 1991 vuoteen 1994 saakka.­

23.9.2016 5:41

Apulanta-yhtyeen yhdessä Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin kanssa perustanut Antti Lautala jätti yhtyeen vuonna 1994. Lautala nähdään yhtyeestä tehdyssä, sen varhaisvuosista kertovassa Teit meistä kauniin -elokuvassa.

Lautalaa näyttelee elokuvassa Roope Salminen. Lautala näki elokuvan ensimmäistä kertaa kutsuvierastilaisuudessa. Hän pitää hienona, että sen eteen nähtiin vaivaa, mutta kyseessä on Temosen tulkinta tapahtumista.

– En pitänyt siitä, että elokuva oli viihteellinen ja populistinen. Siitä puuttui kokonaan syvyys, Lautala kritisoi.

– Tuntui, että siinä oli koko ajan kova kiire seuraavaan kohtaukseen. Tunnelman rakentamiselle ja henkilöhahmojen todellisille persoonille ei jäänyt tilaa.

Antti Lautala kieltäytyi elokuvan ensi-iltakiertueesta.­

Elokuvassa on luonnollisesti Lautalan mukaan paljon ylidramatisoituja kohtauksia ja suoriksi vedettyjä mutkia. Esimerkiksi kohtaus, jossa Lautala, Wirtanen ja Santapukki kähveltävät rummut lastenkodista, pistettiin pitkälti voimakastahtoisen Lautalan hahmon piikkiin.

– Eivät ne muut olleet ihan niin tahdottomia kuin elokuvasta voi saada kuvan. Toni ei ollut siinä rumpujen hakemisessa mukana. Siinä olimme minä, Sipe ja yksi jätkä, joka asui siellä lastenkodissa.

Lautala kieltäytyi elokuvan musiikkikiertueesta. Hän toteaa, että nelikymppisenä olisi ollut vaikeaa saada sama vimma kuin 15-vuotiaana, jolloin bändi esitti Lautalan tekemää kappaletta Systeemi kusee.

– Ne ovat naiiveja ja korneja biisejä. Ajattelin, että kiitos, mutta ei kiitos, Lautala sanoo.

Mitä Antti Lautala tekee nykyään? Lue hänen kuulumisistaan lisää päivän Ilta-Sanomista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?